Novinky - 13.05.2020 16:19

Údajne zneužil dievča. Po športovom mu hrozí aj civilné doživotie

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Mimoriadne vážnemu podozreniu čelí juhokórejský džudista Wang Ki-Čchun, ktorý sa mal dopustiť sexuálneho napadnutia mladého dievčaťa. 31-ročný športovec je dvojnásobným majstrom sveta vo váhovej kategórii do 73 kilogramov a z olympijských hier v Pekingu priviezol striebro. Teraz jeho športové pôsobenie nadobudlo zásadnú trhlinu a Zväz konal veľmi nekompromisne. Hoci má súdny proces ešte len prebehnúť, doživotne mu zakázal akúkoľvek športovú činnosť. Doživotný trest mu za tento zločin môže vymerať aj civilný súd.

Kým výška trestu bude na súde záležať od presnej miery prehrešku, športové orgány tento verdikt poznať nepotrebovali. Nech už došlo k styku akýmkoľvek spôsobom, judista sa podľa slov Zväzu preukázateľne zapojil do nevhodného vzťahu s maloletou, čím poškodil integritu a sociálne postavenie tohto športu. Wangovi priťaží aj fakt, že nejde o jeho prvý disciplinárny prehrešok. Pred rokom sa pod vplyvom alkoholu zapojil do potýčky v bare.

Podobné priestupky sa pritom v kórejskom športe kopia a aj preto sa očakáva exemplárne potrestanie. Lim Hyo-jun bol tento mesiac potrestaný za sexuálny harašment vysokou pokutou, keď svojmu zverencovi výsmešne stiahol nohavice. Rýchlokorčuliarka Šim Suk-heeová minulý rok obvinila svojho dlhoročného trénera z niekoľkonásobného sexuálneho obťažovania a po dokázaní viny bol odsúdený na 18 mesiacov vo väzení. Skôr v roku 2019 rezonoval prípad korčuliara, ktorý sa vkradol do ženskej šatne počas reprezentačného sústredenia.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora