Novinky - 01.06.2020 17:46

Jennifer Lopez plánuje kúpu športového klubu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Kúpa športového tímu sa rozhodne neradí medzi najziskovejšie rozhodnutia, ktoré môže bohatý človek spraviť, ale sú veľmi zaujímavou zložkou dotvorenia imidžu. Podobný krok najnovšie podľa amerických médií zvažuje speváčka Jennifer Lopezová so svojím partnerom Alexom Rodríguezom. Kúpiť by chceli slávny bejzbalový klub New York Mets, ktorý dvakrát ovládol Svetovú sériu, naposledy však ešte v 80. rokoch. Prominentný pár je odhodlaný napumpovať doň stovky miliónov dolárov a dostať ho naspäť na výslnie. Hodnota tohto športového klubu sa pritom odhaduje na 1,65 miliardy dolárov. Nákup dokonca už mohol byť skompletizovaný, avšak minulý mesiac stroskotal na niekoľkých nedotiahnutých detailoch.

Realita je taká, že bratia Wilponovci, ktorí Mets momentálne vlastnia, ho skutočne predávajú. Dôvodom má byť obava z finančného obnosu, o ktorý prídu pre pandémiu koronavírusu. Preto budú ochotní zájsť mierne pod cenu. Latino hviezda a jej partner, bývalý bejzbalový hráč, ukuli plány na kúpu počas domácej karantény vo svojom luxusnom príbytku v Miami. V intenzívnom kontakte sú s bankami a aj s ďalším investorom, ktorý by im pomohol tím prevziať. Prostredie okolo Jeffa Wilpona novinárom prezradilo, že sa vo finančne náročnom období objavilo svetlo a všetko nasvedčuje tomu, že dôjde k predaju. Peniaze sú vraj už zabezpečené a čaká sa len na oficiálnu ponuku.

Veľkú rolu má zohrať Rodríguez, ktorý je bývalou hviezdou MLB a štrnásťnásobným členom All Star Teamu. Jeho kontakty v tomto prostredí sú preto viac ako dobré a pri kúpe klubu pôsobí veľmi dôveryhodne. Všetko aj napriek tomu, že značnú časť svojho aktívneho pôsobenia v športe venoval mestskému rivalovi Yankees. Sám je rodákom z New Yorku, rovnako ako JLo. Tá sa okrem hviezdnej speváckej a hereckej kariéry angažuje aj v politike. Podporila viaceré aktivity v oblasti práv LGBT komunity a rovnako aj prezidentskú kandidatúru Baracka Obamu. V športe sa začala objavovať v roku 2014, keď sa jej singel "We Are One" s Pitbullom stal jednou z hymien futbalových MS 2014. Počas Super Bowlu 2020 zase odpálila veľkolepé latino vystúpenie po boku Shakiry.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora