Novinky - 03.06.2020 15:48

Británia má prvý šport, ktorý sa po korone vrátil na televízne obrazovky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Nikoho príliš neprekvapí, že reštartovanie športových súťaží a opätovné plánovanie rôznych eventov je okrem samotnej športovej roviny dôležitou otázkou aj pre financie. Pod to bez pochýb spadajú vysielacie práva a potreba športových staníc ponúkať zaujímavý obsah, predovšetkým zo súťaží, ktorým za to vopred zaplatila a počíta s nimi. Vo Veľkej Británii sa pomerne veľkej priazni teší aj snooker, ktorý sa stal prvým odvetvím, ktoré si po nútenej prestávke našlo cestu k televíznemu divákovi prostredníctvom priameho prenosu.

Situácia s koronavírusom pritom v krajine ešte rozhodne nie je pod kontrolou a denný počet nových prípadov má stále vzrastajúcu tendenciu. Pre zabezpečenie podujatia v tomto športe, príbuznom biliardu, je však možné počet ľudí, kontakt medzi nimi aj prázdnosť priestorov zariadiť o čosi jednoduchšie. V pondelok v meste Milton Keynes odštartovala Championship League, čo je turnaj pozvánkový pre 64 hráčov. Okrem finančných prémií ponúka miestenky do prestížnejšej Premier League. Nechýbajú pritom hviezdne mená ako Ronnie O'Sullivan, Judd Trump, Mark Selby či Neil Robertson. Hrá sa síce bez divákov, ale zabezpečený je televízny signál, ktorý sa šíri do celého sveta.


Víťazom ostatného podujatia Championship League je Škót Scott Donaldson, ktorý si na svojej ceste poradil aj so svetovou jednotkou Juddom Trumpom

Doteraz najaktuálnejším snookrovým turnajom bol Gibraltar Open, ktorý vyvrcholil 15. marca. Na ďalšie stretnutie sa tak čakalo jedenásť týždňov, pričom možnosť trénovať bola výrazne obmedzená. Zaujímavým faktom je, že len desať zo 128 hráčov má doma vlastný stôl. Ostatní sú odkázaní na špecializované kluby, ktoré rovnako ako väčšina interiérových priestorov, ostali prísne zatvorené. Televízni diváci sa už môžu kochať futbalovými zápasmi z niekoľkých krajín, no až do 1. júna sa v Británii nehralo nič. Práve preto ide o šport, ktorý vyhral pomyselné preteky a vrátil sa ako prvý. Organizátori Championship League si od toho sľubujú zvýšený záujem aj nových priaznivcov, ktorých by si mohla táto elegantná hra získať.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: Snooker