Novinky - 16.06.2020 18:02

Novozélanďanom je čo závidieť! Hrajú pred naplnenými štadiónmi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Celý svet na predčasne ukončených ligách či atmosfére na reštartovaných cíti dopad koronavírusu, no u našich protinožcov z toho veľké trápenie nemajú. Na Novom Zélande sa cez víkend hralo stretnutie v ragby, ktoré priamo z tribún sledovalo 43 tisíc fanúšikov, ktorí neúnavne hnali vpred Auckland Blues v súboji s Wellingtonom Hurricanes. Šlo o prvé kolo prestížnej klubovej medzinárodnej súťaže Super Rugby, ktorej sezóna bola pre koronavírus predčasne ukončená, no nakoniec nájde svojho šampióna cez upravené podmienky regionálnymi turnajmi na austrálskej a novozélandskej pôde.

Minulý rok ovládlo mužstvo Crusaders z južného pobrežia Nového Zélandu a aktuálna sezóna bola preventívne pozastavená po neúplných siedmich kolách základnej časti. Koronavírus však v tejto časti sveta veľké problémy nenarobil. Celý Nový Zéland hlásil len 1500 prípadov nákazy, 22 úmrtí a následne dlhých dvadsaťpäť dní nehlásil žiaden nový prípad ani nakazeného človeka. To sa necelý týždeň po spomenutom zápase zmenilo, ale hľadanie spojitosti by bolo nasilu. Ochorenie do krajiny priniesli dve Britky. Napriek tomu nie sú nariadené vôbec žiadne opatrenia o dodržiavani vzdialeností, rúškach alebo zákaze zlučovania sa na športových akciách.

Vypredaný Eden Park si to patrične užil a diváci sledovali dokonca v prvom kole výhru domáceho mužstva, hoci bol súper semifinalistom z ročníka 2019. Super Rugby je ligou, v ktorej sa konfrontuje pätnásť tímov z piatich rôznych krajín. Päť z nich je novozélandských, štvoricu zástupcov má Austrália s Juhoafrickou republikou a po jednom Japonsko s Argentínou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora