Novinky - 29.06.2020 21:57

Neskutočným úderom z jazierka si pomohol k turnajovému triumfu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Ozdobou golfových podujatí sú presné údery na veľkú vzdialenosť, ale oko diváka občas potešia aj tie nevydarené. Po takých veľakrát hráč stráca kontakt s najlepšími a dostane sa do veľkých problémov. Pokiaľ ste však golfistom s okrúhlymi dvadsiatimi titulmi na okruhu PGA, sebavedomie máte dosť vysoké na to, aby ste sa bez mihnutia oka dostali aj z nepríjemnej situácie. Dôkaz ponúkol Američan Dustin Johnson na turnaji Travelers Championship v americkom Cromwelle, kde triumfoval prvý raz v kariére.

Vo štvrtom kole sa pritom dostal do opisovanej náročnej situácie, keď loptička po jeho odpale pristála presne na okraji priľahlého rybníka. 36-ročný rodák z Južnej Karolíny mohol pre svoje držanie palice hrať jedine tak, že si sám vojde do vody a možnosťou nepohrdol. Vyzul si tenisky aj ponožky a šiel sa ovlažiť. Predviedol navyše veľmi kvalitný úder, ktorým sa presunul tam, kam potreboval. Nohy osušil a pokračoval v hre.

Nepríjemnosť ho nerozhodila, naopak, možno ešte pridala sebavedomie. S celkovým výkonom 19 úderov pod par za sebou v tesnom boji nechal Kevina Streelmana, Willa Gordona a Mackenzieho Hughesa. Nejde pritom o hráčov z absolútneho popredia svetového renkingu. Samotný Johnson sa nachádza na 22. priečke, kým väčšina z jeho turjanových prenasledovateľov je na ešte nižších pozíciách. Ide však o jedno z 36 podujatí programu PGA, z ktorého koronavírus vyškrtol trinásť turnajov, a zúčastnili sa ho aj väčšie mená. Svetová dvojka Justin Thomas nečakane neprešla cutom, vôbec sa nedarilo trojke Sungjae Imovi a Rory McIlroy otváral druhú desiatku turnajového poradia.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora