Novinky - 19.07.2020 14:59

Pokiaľ vpustíte fanúšikov, nebudem hrať! Vyhráža sa hviezda

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Celosvetovou športovou otázkou je aj to, či a v akej miere povoliť prítomnosť fanúšikov na štadiónoch. Niekde tlačia kluby na vládu, aby povolila opatrenia, inde súťaže apelujú na účastníkov, aby zabezpečili patričné opatrenia a mohli si tak užívať priamu podporu priaznivcov. Stále populárnejší snooker, šport príbuzný biliardu, sa pripravuje na Majstrovstvá sveta, ktorých dejiskom má byť britský Sheffield a chce sa stať jedným z prvých športov v Británii, na ktorého evente budú prítomní fanúšikovia. Nie každý však je z toho nadšený a napríklad najväčšia hviezda tohto športu Ronnie O'Sullivan tvrdí, že za takýchto podmienok zváži svoju účasť.

Turnaj sa začína už v utorok 21. júla a päťnásobný šampión pochopiteľne nechýba na zozname hráčov. Celé podujatie má trvať sedemnásť dní a organizátori už informovali, že počas neho budú prebiehať bezprecedentné opatrenia v oblasti hygieny. Okolo hráčov sa vytvoria uzavreté bubliny, testovanie na Covid-19 sa stane prakticky každodennou rutinou a nevyhnú sa mu ani usporiadatelia, tímy okolo hráčov či médiá. Crucible Theatre, tradičné dejisko turnaja, má kapacitu 980 divákov a organizátori hodlajú minimálne časť z nich naplniť. "Pokiaľ začnú do haly voziť divákov, hoci aj len pár stoviek, nebudem sa cítiť vôbec pohodlne," komentoval tento verdikt O'Sullivan.

Podľa aktuálnej svetovej šestky, ktorá však má za sebou obrovské množstvo úspechov a desiatky vyhraných turnajov, by mali byť ľudia trpezliví a pokiaľ by bolo na ňom, fanúšikom by vstup na športoviská povolil až v kalendárnom roku 2021. V dnešnej dobe majú široké možnosti, ako si zápasy vychutnať. Pre všeobecné dobro by bolo vhodné, ak by osobnú účasť prehodnotili a obetovali. Že sa pri aktuálnych počtoch nakazených nad tým uvažuje, označil za šialené. Štyridsaťštyriročný Angličan je známym odporcom vakcín či nosenia rúšok. Aj s takýmto návrhom nariadenia sa na teoretickej úrovni pred MS pracovalo, no O'Sullivan vidí jednoduchšiu cestu v chránení seba aj ostatných v tom, že sa nebude interiér plniť ľuďmi, bez ktorých sa šampionát zaobíde.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora