Novinky - 05.08.2020 08:48

Treba vyskúšať: hviezdna plavkyňa predstavila mliečnu výzvu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Katie Ledecká je držiteľkou svetového rekordu v troch plaveckých disciplínach a pre olympiádu v Tokiu bola pasovaná do pozície veľkej favoritky na rozšírenie medailovej zbierky. Ako všetci športovci, musela sa zmieriť s odkladom a neistotou okolo veľkého podujatia. Napriek tomu si drží dobrú náladu a cez sociálne sviete predstavila poriadne náročný "Got Milk Challenge".

Pointa tejto mliečnej výzvy je úplne jasná. Sklenený pohár mlieka treba preniesť z jedného brehu na druhý. Popri tom však treba dodržovať precíznu techniku konkrétneho plaveckého štýlu, čiže voľná ruka na pohár neostane. Washingtonská rodáčka s českými koreňmi to aj názorne predviedla a pohár prepravila na svojej hlave.

Nejde o úplne nový prvok v tréningových metódach Kathleen Genevieve Ledeckej a v minulosti už podobný kúsok predviedla s plastovým téglikom naplneným vodou. Mlieko je však efektnejšie a aj o poznanie viac zamrzí, keď kúsok nevyjde podľa predstáv. Obzvlášť, keď nie ste majiteľom súkromného bazéna a päťdesiatmetrový úsek by ste museli absolvovať pomedzi ľudí na verejnom kúpalisku. V takom prípade to skúšať neodporúčame, no americká plavkyňa vyzýva k pridávaniu videí s úspešnou realizáciou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora