Novinky - 11.08.2020 14:46

Musel by som prísť o ruku, kritizuje O'Sullivan konkurentov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Poriadne kriticky poníma práve prebiehajúce majstrovstvá sveta najznámejší snookrový hráč Ronnie O'Sullivan. Ten najprv avizoval, že odmietne na šampionáte nastúpiť, pokiaľ budú do haly vpustení aj fanúšikovia. To si rozmyslel, no usporiadateľa podrobil ostrým slovám za to, že má z hráčov laboratórne myši a robí na nich pokusy. Vo svojom prvom turnajovom vystúpení pokoril Thajčana Thepchaiyu Un-Nooha v rekordne krátkom čase a do štvrťfinále prešiel cez Tinga Ťün-Chueja.

Svojský skúsený Angličan je päťnásobným svetovým šampiónom a svoj posledný titul získal ešte v roku 2013. Napriek tomu v nastupujúcej generácii hráčov absolútne nevidí hrozbu či dokonca konkurenciu. Z prvej dvadsiatky vypadáva len veľmi ojedinele, keď si sám spravil prestávku alebo hlásil nedostatok motivácie. "Mladí prichádzajúci hráči sú slabí. Dokonca ani amatéri možno nie sú až takí zlí. Zrejme by som musel prísť o ruku alebo nohu, aby som vypadol z top päťdesiatky svetového poradia. To je aj dôvodom, prečo sa mi stále darí," povedal v rozhovore aktuálne šiesty hráč svetového poradia.

Pokuty či trestu sa za svoje slová obávať nemusí. Šéf svetového snookru sa totiž medzičasom nechal počuť, že je to typický O'Sullivan, ktorý ľudí baví pri stole aj mimo neho. Povedal navyše vraj len svoj názor a nikto sa preto nemá právo urážať. 44-ročný snookrista si v kariére zarobil vyše 11 miliónov libier a na aktuálnom turnaji v Sheffielde vyrovnal krajana Stephena Hendryho v počte štvrťfinálových účastí na MS. Obaja sú momentálne na 19.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora