Novinky - 14.08.2020 15:56

Vzpierač si na európskom šampionáte zlomil obe kolená

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Len pre psychicky silnejších a odolnejších jedincov sú nasledujúce riadky aj video. Po celosvetovej pandémii sa do súťažného diania vrátilo aj vzpieranie a o slovo sa prihlásil európsky šampionát organizácie Raw Powerlifting Federation. Jeho súčasťou bol aj obhajca zlata Alexander Sedych, no jeho kariéra je s veľkou pravdepodobnosťou na konci.

V snahe spraviť drep s naloženými 400 kilogramami na činke, mu v jednom momente vypovedali službu obe kolená. Pod obrovskou bolesťou zlomeniny oboch kolien sa ruský vzpierač zrútil k zemi a prácu s odložením činky mal tím okolo neho. Sedych bol okamžite prevezený do nemocnice, kde sa ihneď dostal na operačný stôl a lekári obnovovali jeho kolenné kĺby aspoň pre potreby každodenného života.

​Vzhľadom na charakter disciplíny, ktorej sa venoval, je obnovenie súťažnej aktivity po tomto hrôzostrašnom zranení veľmi málo pravdepodobné. "Najbližšie dva mesiace budem ležať na posteli bez akéhokoľvek pohybu a potom sa začnem učiť znova chodiť," vysvetlil svoj program, z ktorého vyplýva, že sa k zdvíhaniu činiek značný čas nevráti.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora