Novinky - 17.08.2020 12:39

Pourážal, koho mohol a stal sa majstrom sveta

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Snookrový fenomén Ronnie O'Sullivan sa po šiesty raz v kariére stal majstrom sveta. Šampionát v Sheffielde bol tento rok poznačený viacerými obmedzeniami, ktoré spôsobil koronavírus a najslávnejší hráč histórie dokonca avizoval, že sa ho pre to nemusí zúčastniť. Nakoniec si to rozmyslel a ukončil svoje sedemročné čakanie na triumf na MS. Naposledy sa dočkal v roku 2013, predtým aj 2001, 2004, 2008 a 2012. Vo finálovom súboji pokoril Kyrena Wilsona 18:8.

Skúsený Angličan počas turnaja pourážal takmer každého, kto mu vošiel do cesty. Najprv si podal organizátorov, ktorí podľa jeho slov majú hráčov za laboratórne krysy a privedením divákov riskujú ich zdravie aj bezpečnosť. Potom poslal zopár ostrých slov dnešným mladým hráčom, ktorí sú podľa neho slabí a musel by stratiť ruku alebo nohu, aby ho pripravili v dohľadnej dobe o miesto v elitnej svetovej päťdesiatke. Motivácia mu však stále nechýba. S 37 turnajovými triumfmi sa síce už dokázal osamostatniť na čele historických štatistík, ale titulov majstra sveta má Stephen Hendry stále o jeden viac.

Počas svojej púte narazil hneď na dvoch súperov, ktorým zložil poklonu. Po žrebe prvého kola konštatoval, že vypadnúť na Thepchaiyovi Un-Noohovi by nebolo hanbou, no nakoniec ho sotva pustil k stolu a vyhral presvedčivo 10:1 na frejmy. Potom si poradil s Tingom Ťün-chuejom, Markom Williamsom aj Markom Selbym. Posledný menovaný je jediným snookristom, ktorý dokázal zdolať O'Sullivana vo finále MS. Druhým pochváleným mužom však bol jeho finálový súper Kyren Wilson. "Nechcem ho zbytočne dostávať pod tlak, ale určite sa v budúcnosti dočká. Je o úroveň vyššie od všetkých hráčov v jeho veku," povedala o 28-ročnom hráčovi žijúca legenda tohto športu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora