Novinky - 26.08.2020 20:06

Instagramová senzácia Rudolph Ingram môže byť novým Boltom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Hádanie, kto bude najlepším športovcom sveta v blízkej alebo vzdialenej budúcnosti, je atraktívnou témou. Zväčša sa s talentovaným jedincom začína seriózne počítať okolo pätnásteho roku života, no popri tom fungujú aj viaceré "internetové senzácie", ktoré už v detstve o niekoľko tried konkurenciu prevyšujú. Otázne potom je, či im to vydrží. Takýmto príkladom univerzál Rudolph "Blaze" Ingram Jr., ktorý má len osem rokov, no už na prvý pohľad zaujme. Chlapec s extravagantným účesom a vypracovanými tehličkami na bruchu sa narodil pre beh, čo je schopný uplatňovať aj v skoku do diaľky či pri americkom futbale.

Jeho instagramový profil už v súčasnosti sleduje 540 tisíc priaznivcov. Na svojej profesionálnej športovej budúcnosti začal pracovať krátko potom, čo začal chodiť. Atletické štadióny navštevuje už piaty rok a zbiera úspechy. Okrem iného je dvojnásobným šampiónom Amatérskej atletickej únie v USA a jeho špecializáciou sú krátke šprinty. V roku 2019 zabehol 60 metrov v impozantnom čase 8,69 sekundy. Aktuálny mužský halový majster sveta má čas 6,37, Slovák Ján Volko túto vzdialenosť v Birminghame zabehol za 6,59. Existuje pomerne silný predpoklad, že do dospelosti Rudolph na potrebnú hodnotu svoj "osobák" vylepší. V stovke je jeho najlepším časom zatiaľ 13,48 sekundy.

"Najrýchlejšie dieťa sveta" však nemá ambíciu naháňať rekordy Usaina Bolta na atletických mítingoch. Oveľa radšej by prerazil v NFL, kde už stihol upútať pozornosť Tampy Bay Bucaneers. Tej, adekvátne svojmu rodisku, aj fandí. Chlapec má športové pozadie aj vo svojej rodine. Jeho otec Rudolph Sr. hrával americký futbal na univerzitnej úrovni a cíti, že synček by mohol dosiahnuť oveľa viac. "Nikdy som nevynechal jeho tréning ani zápas a robím všetko, aby som mu bol k dispozícii. Je superhviezdou, ale zároveň mojím dieťaťom. Som jeho manažér, tréner aj šofér, a to bez platu. Tým je možnosť vidieť ho robiť, čo ho baví a čo miluje," povedal hrdo americkým médiám.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora