Novinky - 20.09.2020 22:58

Prvá paralympionička na titulke slávneho pánskeho magazínu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Najslávnejší pánsky magazín Playboy za svoju vyše 50-ročnú existenciu vyzliekol mnohé športovkyne, no napriek tomu, až jeho najnovšie vydanie dosiahlo zaujímavý míľnik v tejto oblasti. Pre jeho titulku sa premiérovo vyzliekla parašportovkyňa. Konkrétne ide o nemeckú plavkyňu Elenu Krawzowovú, ktorá sa špecializuje na prsia a voľný štýl. Päťnásobná majsterka Európy a dvojnásobná majsterka sveta brala na paralympiáde v Londýne striebro a teraz sa do povedomia dostala iným spôsobom. Jej znevýhodnením je poškodenie zraku, pre ktoré vidí len tri percentá toho, čo zdravý človek a príležitosť zapózovať pre fotoobjektívy si nevie vynachváliť.

"Bola to možnosť, ktorá sa nedala odmietnuť. Dva dni fotenia som si neskutočne užila. Vždy som si chcela vyskúšať úlohu modelky, čo sa mi teraz splnilo. Niektorí ľudia v mojom okolí z toho ostali šokovaní, ale bola som milo prekvapená z množstva pozitívnych reakcií," povedala 26-ročná nemecká reprezentantka, ktorej korene siahajú do východnej Európy. Ide o rodáčku z Kazachstanu, ktorej rodina je z Ruska. Paralympioničku z nej spravila Stargardtova choroba, ktorá je dedičná a od siedmich rokov je sa jej zrak postupne zhoršoval až do súčasnej takmer úplnej slepoty.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Elena Krawzow (@elena_krawzow),

Do Nemecka sa presťahovala až v detstve a s plávaním začala v Norimbergu. Hoci na ostatných Olympijských hrách v Brazílii na medailu nedosiahla, pri najbližšom pokuse si hodlá napraviť chuť. Ako inak, verí, že sa v Japonsku v roku 2021 súťažiť bude. Čakanie si spríjemnila nezvyčajnou playboyovskou aktivitou, ktorá bola doplnená o tradičnú akciu po fotení. "Chcela som využiť pekné počasie a po fotení zájsť k jazeru. Bola som však taká vyčerpaná, že som prespala takmer celý deň a skutočne som to potrebovala," podelila sa plavkyňa o svoj zážitok.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Elena Krawzow (@elena_krawzow),

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora