Novinky - 07.10.2020 20:57

Motokárový jazdec napadol konkurenta, pridal sa aj otec

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Uplynulý víkend priniesol stretnutie najlepších motokárových jazdcov sveta a k videniu bol aj jeden mimoriadne nemotoristický moment. Luca Corberi sa nechcel zmieriť s tým, že ho chyba jedného z konkurentov vyradila z akcie. Namiesto bezpečného opustenia trate vzal do rúk svoj odlomený nárazník a hodil ho po idúcom súperovi. Pri tom to neostalo. Ani po dokrúžení v ňom emócie vrieť neprestali a za zrážku sa šiel pomstiť.

Na začiatku celého konfliktu bola jazdecká chyba Paola Ippolita, ktorý sa dostal do kolízie s Corberim a vyradil ho z pretekov. Za to bol neskôr diskvalifikovaný. Ešte prísnejší trest dostal "smolný hrdina" momentu. Ním hodený nárazník totiž trafil jedného z jazdcov, navyše po pretekoch sa do Ippolita veľmi tvrdo pustil a narazil ho na stenu. Bitku museli riešiť ostatní jazdci a keď sa zdalo, že je situácia upokojená, pridal sa aj otec Corberiho. Ten bol členom organizačného tímu a rovnako ho hnevalo, že synček takto prišiel o šance na lepšie umiestnenie.

"Luca Corberi si práve zničil všetky šance na to, aby v kariére závodníka niečo dosiahol na scéne FIA Majstrovstiev sveta na motokárach. Doživotný zákaz pre oboch týchto idiotov," vystihol správanie Corberiovcov Jenson Button, bývalý šampión Formuly 1, ktorá spadá pod rovnakú organizáciu. Minimálne syn si svoj prešľap na druhý deň uvedomil a cez sociálne siete zverejnil ospravedlnenie, uznal, že je to neodpustiteľné, pridal sľub, že už nikdy na motokárach súťažiť nebude a prijme akýkoľvek trest, ktorý mu bude uložený.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora