Novinky - 11.11.2020 23:07

Bývalému bejzbalistovi hrozí trest smrti

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Najhorší kariérny zvrat, aký kedy športový talent prežil. Pokojne zaň možno označiť bejzbalistu Brandona Martina, ktorý bol v roku 2011 vydraftovaný do MLB klubom Tampa Bay Rays z celkového 38. miesta a tento celok hral o osem rokov neskôr finále Svetovej série. Matematicky to akurát vychádza tak, že Martin mohol byť ústrednou postavou súbojov s LA Dodgers, no to už riešil problémy úplne iného charakteru. V štáte Kalifornia mu totiž za brutálnu trojnásobnú vraždu hrozí trest smrti.

V roku 2015 vošiel do svojho domu a bejzbalovou palicou umlátil na smrť troch ľudí. Aby toho nebolo málo, dvaja z nich boli členovia rodiny - otec na invalidnom dôchodku a 62-ročný strýko. V tom čase sa v dome nachádzal aj inštalatér, ktorého nešťastne načasovaná prítomnosť rovnako stála život. Po čine ukradol inštalatérske auto, dal sa na útek, no polícia ho na druhý deň dokázala vystopovať. Zúfalá snaha o útek ho doviedla k vlámaniu sa do ďalšieho, tento raz cudzieho domu, no ten už muži zákona obkľúčili a športovcovi neostala iná možnosť, ako vzdať sa.

Nešlo o prvý prešľap za hranicu zákona, ktorý pošramotil povesť 27-ročného bejzbalistu a súd bol preto nemilosrdný. Zo skutkov ho uznal vinným a očakávať môže najprísnejší možný trest. To v kalifornskej legislatíve môže znamenať smrtiacu injekciu. Ide pritom o štát, ktorý síce trest smrti vykonáva, no v praxi patrí medzi tie, ktoré ho udeľujú najmenej často. Posledný známy prípad je ešte z roku 2006.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora