Novinky - 19.11.2020 12:14

Obrovitý volejbalista sa v Japonsku trápi. Málokde sa zmestí

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Úspešný ruský volejbalista Dmitrij Muserskij má na konte olympijské zlato z Londýna, triumf na európskom aj svetovom šampionáte a k nemu viaceré klubové úspechy. V roku 2018 však opustil vlasť a svoju kariéru odvtedy buduje v radoch japonského klubu Suntory Sunbirds. V krajine, kde je priemerná mužská výška 172 centimetrov, to obrovitý rodák z dnešnej Ukrajiny nemá jednoduché.

@dmitriy_muserskiy

218 cm (7’2) in Japan? ##height ##tall ##heightproblems ##tallguy

♬ original sound - Мусэрский ? Muserskiy

Meria totiž 218 centimetrov a svojich fanúšikov na sociálnych sieťach baví tým, akým problémom preto čelí. Sedenie v autobuse sa v jeho prevedení skôr podobá zatvoreniu do krabice, dostatočne vysoké preňho nie sú ani dvere či stropy hotelových izieb a pri bežnej prechádzke po meste musí dávať mimoriadny pozor na to, aby nezakopol o okoloidúcich.

Jeho súkromný život rozhodne nezodpovedá výhodám, ktoré má ako profesionálny volejbalista. Pravidelne vyčnieva na tímových fotografiách, no z Európy odchádzal s povesťou jedného z najlepších blokárov, o čom zodpovedá množstvo jeho individuálnych ocenení, vrátane cien pre najužitočnejšieho hráča prestížnych turnajov. Na Olympijských hrách 2012 patril medzi kľúčové postavy ruského tímu, ktorý vo finále zmazal proti Brazílii manko 0:2 na sety.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Muserskiy Dmitriy (@dmitriy_muserskiy)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora