Novinky - 20.11.2020 13:41

Austrália vytvorila najväčšiu kulisu od vypuknutia pandémie

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Väčšina sveta je momentálne v otázke fanúšikov na tribúnach a vedenia súťaží opatrná. Nájdu sa však aj také regióny, ktoré si zaumienili, že kulisa k veľkým zápasom patrí. Povedali si to kompetentní v austrálskom ragby a finále State of Origin Series zorganizovali pred 52 tisíc fanúšikmi v Brisbane. Videá a fotografie z atmosféry na Suncorp Stadium pôsobia v ostrom kontraste s aktuálnom situáciou vo svete a ide o suverénne najväčšiu návštevu zápasu od marcového vypuknutia pandémie. Názory sa samozrejme diametrálne odlišujú. Niektorí hovoria o hlúpom hazarde, iní veria, že si vezme príklad celý svet.

Súťaž je tradičnou sériou na tri zápasy medzi výberom z Queenslandu a Nového Južného Walesu. Už duely v prvú a druhú novembrovú stredu sa tešili kulise zhruba na úrovni 30 tisíc fanúšikov. Politici v Queenslande avizovali, že na rozhodujúce stretnutie bude možné naplniť 75 percent kapacity, no názor zmenili a povolili naplniť tento športový stánok do posledného miesta. Publikum, hladné po športe, neváhalo a vytvorilo neskutočnú atmosféru. Víťazmi duelu sa stali ragbisti Queenslandu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Queensland Maroons (@qldmaroons)

Pod videami aj fotografiami sa kopia postrehy závidiacich športových priaznivcov z európskeho kontinentu, ktorí zároveň vedia, že niečo podobné je ťažko realizovateľné a veľmi nebezpečné v ich geografických šírkach a dĺžkach. Austrálska situácia v boji s koronavírusom je oveľa priaznivejšia. 25-miliónová krajina registrovala od vypuknutia pandémie len 28 tisíc prípadov a počet denných prírastkov od konca augusta rapídne klesá. Ide navyše o ostrov, ktorý vďaka tomu dokáže lepšie kontrolovať svoj cezhraničný pohyb a vymedzovať konkrétne pravidlá pre svoje územie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: Ragby