Novinky - 22.11.2020 13:53

Woodsovi sa splní sen každého otca-športovca

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Tradičný decembrový turnaj PNC Championship na Floride zaujal tento rok zaujímavým faktom. Pôjde o prvý event, na ktorom si legendárny golfista Tiger Woods zahrá po boku svojho syna. Ten má 11 rokov, ale už je hrdým držiteľom zelenej karty, ktorá mu umožňuje vstup na kvalitné ihriská. Pokiaľ napodobní aspoň časť hráčskeho potenciálu svojho otca, veľmi rýchlo sa môže prepracovať aj na tie najslávnejšie.

Myšlienkou akcie v klube Ritz-Carlton je práve to, aby hráči z okruhu PGA a hráčky z LPGA súťažili po boku svojich potomkov. Charlie Woods v minulosti už vyhral dva juniorské turnaje, na ktorých mal za caddyho práve otca. Ten pre médiá hrdo konštatoval, že sa do toho dostáva a uvedomuje si, ako jednotlivé údery zahrať. Víťaz 88 turnajov, z toho pätnástich kategórie major, môže teraz k jednému triumfu dopomôcť.

Turnaj bol v minulosti viac uvádzaný pod názvom Father/Son Challenge. "Užívam si, že môžem s ním tráviť na golfovom ihrisku toľko času. Pripomína mi to chvíle, keď som bol ja chlapec a chodil hrať s mojim otcom," povedal Woods pred turnajom, na ktorom však nebudú top favoritmi. Triumf obhajuje ďalšia bývalá svetová jednotka Bernhard Langer, motiváciu má tradične aj domáci David Duval a skúsený Tom Lehman, ktorý je na profi ihriskách od roku 1982.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora