Novinky - 01.12.2020 18:02

Britské aerolínie zafandili Anglicku. Boli dotlačené k ospravedlneniu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Počas veľkých športových akcií aj u nás evidujeme, že sa všetky siete predajní a spoločnosti zmenia na najvernejších fanúšikov národného tímu. Na tom v princípe nie je nič zlé a aj vďaka tomu sa komunita priaznivcov rozrastá. Občas však treba takéto vyjadrenie podpory dobre zvážiť, najmä ak máte klientov z celého sveta a ich značnú časť by ste mohli pobúriť. Britským aerolíniám neušlo ragbyové podujatie s názvom Autumn Nations Cup a pred derby zápasom medzi Anglickom a Walesom vyjadrili podporu anglickému mužstvu. To robiť nemali.

"Perfektný spôsob, ako rozčúliť viac ako tri milióny potenciálnych zákazníkov," reagoval na Twitteri British Airways waleský minister zdravotníctva Vaughan Gething. Veľa komentujúcich vzala tento provokatívny komentár s dávkou sarkazmu a nadhľadu. Namiesto vulgarizmov v komentári vyjadrili podporu konkurenčnej leteckej spoločnosti či potešene oznámili, že na tento príspevok zapínajú notifikácie a budú zvedaví, čo sa bude diať. Veľa však bolo aj takých, ktorí rozhorčené komentáre priam sypali.

Spoločnosť má svoje sídlo v západnej časti Londýna a Heathwrow aj Gatwick hrdo označuje za svoje hlavné letiská. Zároveň sponzoruje ragbyovú reprezentáciu Anglicka, no medzi svojimi klientmi rozdiely nechce robiť a pristupuje k nim bez rozdielu. Preto prianie šťastia nebolo úplne na mieste, Tweet zmazala a následne vydala ospravedlňujúci text. "Sme hrdým sponzorom anglického ragby, ale v tejto situácii sme sa nedopatrením dostali do ofsajdu, čo nás mrzí," píšu aerolínie. Nedá sa však vylúčiť, že víťazstvo 24:13 vedenie oslávilo. Anglický tím bude hrať v nedeľu finále prestížneho medzištátneho turnaja, ktorého sa zúčastnilo až osem výberov. Tie boli rozdelené do dvoch základných skupín, ktorých víťazi hrajú o konečný triumf, druhé tímy o bronz a tretie o konečnú piatu pozíciu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora