Novinky - 02.01.2021 09:27

Dva tímy amerického futbalu sa pustili do hromadnej bitky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Kým hokej v Amerike na svoj štart ešte len čaká a basketbal sa ho dočkal na Vianoce, sezóna amerického futbalu je v plnom prúde a účastníci NFL majú za sebou už pätnásť odohraných zápasov. Popri nej sa naplno bojuje aj v univerzitnej NCAA, ktorá vo štvrtok zaujala aj európskeho fanúšika. Postarali sa o to tímy Štátnej univerzity v Mississippi a Tulsa. Domáci dramatický zápas vyhrali tesným rozdielom dvoch bodov, s čím sa súper odmietal zmieriť a celé to malo poriadne nešportovú dohru, ktorá vyeskalovala hromadnou bitkou.

Zápas mal byť navyše vyjadrením úcty ozbrojeným silám, ktorým tradične súťaž venuje jedno súťažné stretnutie. Tieto celky si síce poctu užili, predviedli pekný zápas a k nemu aj niečo naviac. Vzduchom lietali päste, množstvo strkancov a dokonca aj jeden kop do hlavy. Tým sa prezentoval Malik Heat a na svojom instagramovom profile následne šíril hrdosť na svoj čin. Očakávať môže exemplárny trest, hoci nebude jediným, koho meno sa bude na disciplinárke skloňovať.

Trénerom z jednej ani druhej strany po incidente príliš do reči nebolo. Zhodli sa na tom, že presný dôvod vypuknutia konfliktu nepoznajú, ale podobné veci do amerického futbalu rozhodne nepatria. Ide navyše o hráčov, ktorí sú pod intenzívnym drobnohľadom profesionálnych tímov a každý podobný prešľap môže ich budúcnosť v tomto športe značne skomplikovať. Kým Mississippi medzi elitu v tomto ročníku nepatrí a v lige vyhralo len tri z desiatich zápasov, Tulsa má k poprediu bližšie a v jej radoch je Zaven Collins, o ktorého by v drafte 2021 mal byť záujem už v prvom kole. V tomto zápase, našťastie, nehral.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora