Novinky - 12.01.2021 22:00

Problém pre českých hádzanárov! Deň pred štartom odriekli účasť na MS!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/IHF.com/Sport.tn.nova.cz

Už zajtra sa v Egypte začínajú Majstrovstvá sveta v hádzanej, na ktorých sa mali zúčastniť aj českí reprezentanti. Deň pred štartom šampionátu je však všetko inak. Česi totiž na turnaj vôbec nevycestujú, keďže majú v tíme množstvo hráčov nakazených koronavírusom.

Problémy českej reprezentácie sa začali už pred pár dňami, na základe čoho bolo nariadené ďalšie pretestovanie. Po ňom však padla definitíva: „Od posledných informácií sme postupovali ďalej podľa testov, ktoré prebehli včera a dnes. Na základe toho sme situáciu riešili aj s realizačným tímom a zväzová exekutíva rozhodla takto: Účasť českej reprezentácie na MS sa na základe lekárskeho odporúčania a správy realizačného tímu ruší,“ potvrdil na tlačovej konferencii prezident Českého zväzu hádzanej Jaroslav Chvalný.

Vzhľadom na vysoký počet nakazených hráčov Česi nemohli turnaj odohrať s užším kádrom, keďže nemali k dispozícii ani len základnú sedmičku reprezentantov: „Behom posledného testovania pribudli ešte dvaja nakazení. Celkovo tak máme 12 nakazených a z 21 hráčov, ktorých sme chceli poslať na MS, je 17 so zdravotnými problémami,“ dodal Chvalný. Na podobnú situáciu však bola Medzinárodná hádzanárska federácia pripravená. V úlohe prvého náhradníka je reprezentácia Severného Macedónska, ktorá sa turnaja zúčastní namiesto Čechov. Pôsobiť by mala v skupine G v spoločnosti Švédska, Čile a domáceho Egyptu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora