Novinky - 17.01.2021 15:41

Sociálne siete majú svoju hádzanársku hviezdu. Je ňou konžský gigant

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Počas šampionátov sa zvyčajne k prenosom dostanú aj diváci, ktorí sa v danom športe až tak neorientujú alebo sa na scéne objavia športovci, o ktorých sa počas sezóny toľko nevie. Kombináciou týchto dvoch faktorov je Gauthier Mvumbi, hádzanársky reprezentant Demokratickej republiky Kongo. Tá sa na MS dostala premiérovo a sociálne siete si mimoriadne obľúbili jej pivota s číslom 15 na drese.

Veľmi obligátne napísané, keď sa takýto kolos rozbehne proti brániacemu hráčovi, ten má pramalú šancu stret ustáť či dokonca eliminovať zakončenie. Podľa oficiálneho turnajového webu pritom Mvumbi váži len 89 kilogramov, čo je skutočne ťažko uveriteľný údaj. Argentínski pivoti majú bez mála sto kíl a v porovnaní s mohutným Afričanom vyzerali ako dorastenci.

Konžský reprezentant, prezývaný "El Gitante" strelil Argentíne štyri góly zo štyroch streleckých pokusov, no na odvrátenie prehry to nestačilo. Jeden zo siedmich afrických tímov na turnaji prehral 22:28. Teraz ho čakajú ešte skupinové konfrontácie s Dánskom a Bahrajnom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora