Novinky - 28.02.2021 20:41

Byť politicky aktívny? Zlatan je v konflikte s LeBronom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Futbalista Zlatan Ibrahimovič si vzal na paškál viacerých známych športovcov, ktorí otvorene a aktívne vystupujú v rámci rôznych politických aktivít a iniciatív. To, podľa neho, nie je správne a športovci by sa mali venovať tomu, čo im ide najlepšie. Voči tomu sa ostro ohradil LeBron James. Basketbalista nemieni byť mlčanlivou figúrkou a pokiaľ narazí na neprávosť a nespravodlivosť, hodlá na ňu naďalej poukazovať.

Hráča Los Angeles Lakers evidentne futbalistova kritika poriadne nahnevala, hoci ten nemenoval nikoho konkrétneho a svoje slová volil veľmi všeobecne. "Vo svojom okolí hovorím o rovnosti, sociálnej nespravodlivosti, rasizme a iných pálčivých témach, ktoré trápia našu komunitu. Viem, čo sa deje okolo mňa, pretože na mojej škole mám v skupine viac ako 300 detí, ktoré si týmito vecami prechádzajú. Ja som ich hlasom. Budem vo svojich aktivitách pokračovať po celej krajine aj vo svete. Neexistuje šanca, aby som sa venoval len športu, pretože chápem, akú silu má môj hlas," vyhlásil rázne.

Nie je to pritom tak dávno, čo sa aj Ibrahimovič vyjadroval k pomerom vo Švédsku a vadilo mu, že bol pre svoje balkánske priezvisko odpisovaný a miestni mu dávali menšie šance ako "čistokrvným" severanom. James zároveň dodal, že sa vo veciach a problémoch okolo rasizmu orientuje veľmi dobre, sleduje ich dlhodobo a jeho slová preto nebývajú len prázdnymi výkrikmi s cieľom získať si plusové body u niektorých menšín. Sám preto nie je dobrým terčom rád o nepolitizovaní.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora