Novinky - 08.03.2021 17:52

Nevídané! Na okruh konských dostihov zablúdilo auto

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Že počas dostihových závodov do areálu z vonku zablúdi auto, je asi jeden za najneočakávanejších javov, akých sa môže divák dočkať. V austrálskom Perthe však priaznivci konských pretekov takéto niečo videli. Kone boli pripravení na štarte, keď bránu areálu zrazu prerazila neznáma vodička a dostala sa na okruh, vyhradený pre ne. Začala sa naháňačka s políciou, ktorá narušiteľku vytiahla z auta a v putách previedla na policajnú stanicu.

Gloucester Park v jednom zo svojich neoficiálnych sloganov uvádza, že je "viac ako dostihové závodisko". To by však rozhodne nemalo znamenať, že doň vletí civilné vozidlo. O pár sekúnd horšie načasovanie a mohlo by pokojne dôjsť do kolízie s niektorým z účastníkov. Svoj šok pre miestne médiá opísali aj usporiadatelia, ktorí v šoku vyskakovali na plot a výkrikmi sa snažili vodičku vyzvať, aby okamžite zastavila.

Vedomá si problému, do ktorého sa dostala, po zastavení ostala sedieť v uzamknutom vozidle a dvadsať minút trvalo, kým ju bezpečnostné zložky vytiahli. Našťastie, nik nebol zranený, no športová akcia bola prerušená približne na hodinu. Gloucester Park jej konanie rázne odsúdil a vyjadril rozhorčenie z nedbalého ohrozenia svojich zamestnancov, džokejov aj koní. Zároveň uznal, že spraví všetky náležité kroky k tomu, aby sa podobný incident v budúcnosti neopakoval.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora