Novinky - 03.04.2021 15:26

Takmer oslepol. Bejzbalista ukázal jazvu z tréningu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Nebyť slnečných okuliarov, dnes by zrejme už na jedno oko nevidel. Obrovské šťastie mal počas tréningu bejzbalového tímu Boston Red Sox chytač Christian Vázquez. Nadhodená loptička ho bolestivo zasiahla do ľavého oka a Portoričana tak vyradila z akcie tesne pred začiatkom novej sezóny MLB. Následky pritom mohli byť oveľa horšie, keďže nasadené okuliare spôsobili pod jeho okom hlbokú reznú ranu, ktorá si vyžadovala niekoľko stehov. Víťaz Svetovej série z roku 2018 sa po pár dňoch postavil pred novinárov a okrem iného im aj ukázal hrozivo vyzerajúcu stopu po nešťastnom momente.

Za všetko mohlo malé nedorozumenie počas tréningu. Nadhadzovač Hirokazu Sawamura predpokladal, že Vázquez je pripravený, no ten ešte pozornosť dianiu okolo seba nevenoval. "Tieto slnečné okuliare mi zachránili oko. Nebyť ich, bol by to odlišný príbeh," povzdychol si na tlačovej konferencii tridsaťročný bejzbalista. Napriek relatívne čerstvému zraneniu, pár dní po zranení vraj nemá zhoršené videnie a podľa vlastných slov bol na 99 percent pripravený vrátiť sa do akcie. Váhu jeho slovám dodal aj bostonský tréner, ktorý ho skutočne na otvárací zápas sezóny proti Baltimoru postavil.

Čo rozhodne z neho pred novinármi cítiť nebolo, bol strach. Celý čas pôsobil veľmi sebavedome a s novinármi dokonca žartoval o tom, či sa im jeho jazva páči. Manželke vraj vďaka nej pripadá drsnejšie a atraktívnejšie. "Keď som dostal zásah, otvoril som oko a videl som naň. To bolo veľmi dobré znamenie. Bolo to to jediné, o čo som sa bál. Inak vôbec nie som vystrašený," dodal k nepríjemnosti, ktorú spoluhráčovi nezazlieva a sám na ňu zabudne hneď, ako sa vráti na ihrisko.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora