Novinky - 12.04.2021 20:42

Príliš zvodné na golf. Priekopnička Paige má viaceré nasledovníčky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Golf je lukratívnym športom, ktorý sa teší veľkej obľube hlavne vo vyšších spoločenských vrstvách. Okrem možnosti prebrať osobné či obchodné záležitosti, na greenoch možno stretnúť veľa atraktívnych hráčok. Bez nemiestneho sexizmu, nežnejšie pohlavie malo na golfových ihriskách v minulosti minimálne až nulové zastúpenie. Tieto časy sú preč a viaceré "revolucionárky" dokonca bojujú aj proti konzervatívnemu dresscodu, ktorý je pre tento šport predpísaný. S veľkou nevôľou tento trend prijímajú v Británii, zatiaľ čo v Amerike v ňom vidia obrovský marketingový aj finančný potenciál.

Veľké zásluhy sú pripisované Denverčanke Paige Spiranacovej, ktorú sme si v minulosti už na našom webe predstavovali. Bývalý priateľ na internete zverejnil niekoľko jej nahých fotografií, s čím sa vyrovnávala ťažko, no pomohlo jej nafotenie aktov, po ktorých sa veľmi často a rada predvádza vo vyzývavom oblečení či už na Instagrame alebo priamo na ihrisku. Práve tu naráža na množstvo kritikov, podľa ktorých krátke sukne, obtiahnuté oblečenie a hlboký výstrih nekorešponduje so vznešeným športom, ktorý Spiranacová hrá. Vytrvalo však kritikom odolávala, razila si svoju cestu a dnes na nej rozhodne nie je sama.

Počas profesionálnej kariéry veľa veľkých turnajov nepovyhrávala, pomerne skoro ju ukončila a plynule prešla na kariéru "golfovej youtuberky" alebo skôr "golfovej influencerky". Pri troch miliónoch sledovateľov na Instagrame si takto dokáže svoje živobytie s prehľadom zabezpečiť a má viaceré nasledovníčky. Medzi ne patrí napríklad Hailey Rae Ostromová, ktorá mala veľmi sľubne svoju kariéru rozohranú aj na scéne LPGA. Tým sympatická blondínka pritiahla záujem o svoju osobu a dnes sa jej darí aj bez toho, aby pravidelne nad hlavu dvíhala trofeje. "Pamätám si, že keď som začínala, hanbila som sa povedať ľuďom, že hrám tento 'nudný starecký šport'," spomína so smiechom a vedomím, že dnes vyšla veľmi ďaleko od konzervatívnych stereotypov.

Namiesto triafania loptičky do jamky, zvodné pózy na ihriskách po celom svete. Touto cestou sa vydala napríklad aj Isabelle Sheeová, ktorá v mladom veku prišla aj s módnou kolekciou (nielen) pre golfistky a keďže prvotne prerazila dizajnom ponožiek, získala prezývku "Sock Girl". Tú dnes vďačne využíva ako svoju poznávaciu značku. Podobne aj Kenzie O'Connelová ochotne v mladom veku zahodila kariéru profesionálky. Množstvo ponúk v modelingovej oblasti a rýchlo narastajúci počet fanúšikov na sociálnych sieťach z nej spravil rekreačnú hráčku, hoci stále mnohými radenú medzi najatraktívnejšie golfistky sveta. "Nech už robíš čokoľvek, buď v tom dobrý," trefne zvolila citát na svojom instagramovom profile.

Niekde na hranici medzi seriózne vnímanou golfistkou a infulencerkou balansuje Elise Lobbová Dzingelová, ktorá sa narodila na Floride. Tam človek ku golfu pričuchne aj keby nechcel, sama sa mu venuje od troch rokov, je certifikovanou koučkou v tomto športe a zároveň golfovou moderátorkou Fox Sports. Má teda čo povedať po odbornej stránke. Ale v úvode spomínanej Spiranacovej pravidelne vyčítali, že golfistka by mala držať cudný imidž aj vo svojom súkromí. Elisse taktiež dobre vie, ako svojich priaznivcov dostať do varu a nevyhýba sa tomu. Savannah Vilaubiová je súčasťou programu LPGA pre nádejné hráčky a potenciálne budúce hviezdy. Zlepšovaniu svojej hry venuje dostatok času a spomedzi doteraz vymenovaných žien venuje svojim sociálnym sieťam najmenej času. Tomu zodpovedá aj najnižší počet followerov, hoci aj ten značne vzrastá.

Že na golfové kurty nepatria krásne a vyzývavo oblečené ženy, s tým viacerí nadšenci tohto športu nesúhlasia. Obzvlášť nie v Amerike a už vôbec v Las Vegas. V meste hazardu dokonca existuje spoločnosť, ktorá od roku 2007 golfistom "prenajíma" atraktívne caddie. Ide o modelky, ktoré sa vzdali bežného fotenia, boli vyškolené na asistentky hráčov, vedia poradiť s voľbou palice a v prípade potreby aj nejaký ten jednoduchší úder zahrajú. Zakladajú si však na tom, že sú krásne a bohatí hráči s radosťou vysolia stovky dolárov, aby sa s nimi mohli niekoľko hodín prechádzať medzi osemnástimi jamkami.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora