Novinky - 03.05.2021 19:16

Golfový frajer trafil do idúceho auta na štvrť kilometra

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

V roku 2012 spojil sily formulový pretekár David Coulthard s golfistom Jakeom Shepherdom a vytvorili svetový rekord v najdlhšom golfovom zásahu na pohybujúci sa cieľ, ktorým bolo idúce vozidlo. Po deviatich rokoch ich počin vzala ako výzvu ďalšia dvojica a výkon ešte vylepšila. Novodobejší zápis, ktorý putoval aj do Guinessovej knihy rekordov, zaznamenal Angličan Marcus Armitage s írskym automobilovým pretekárom Paulom O'Neillom.

Dvojica sa stretla v ranných hodinách na starom letisku v Elvingtone na severovýchode Anglicka a ich musia bola jasná. O'Neill na dlhej pristávacej dráhe naštartoval športový kabriolet a od svojho kolegu sa potreboval vzdialiť na viac ako 250 metrov. Práve to bola vzdialenosť, ktorú trafili držitelia doterajšieho rekordu. Kým bude v pohybe, Armitage zahral precízny úder s cieľom usadiť loptičku do vozidla. Ďaleko od úspechu nemal už prvý pokus, druhý pomohol k doladeniu a tretí už zapadol vedľa šoféra. Hoci bývalý víťaz troch turnajov série PGA EuroPro emotívne oslavoval a v nadšení zo seba zhodil všetky vrchné diely odevu, analýza videa ukázala, že pokus bol prikrátky a O'Neill ešte nebol rekordne vzdialený.

Nasledovala dlhá séria nevydarených pokusov, pri ktorých anglický golfista začínal pôsobiť frustrovane. To znásobil aj pokus, pri ktorom sa loptička odrazila od sedadla a zásah tak uznaný nemohol byť. Nasledovalo viacnásobné rozbitie čelného skla a niekoľko ďalších veľmi tesných pokusov. Vytrvalosť a trpezlivosť však v tomto prípade priniesla úspech. "Zásah, s určitosťou cez 300 yardov," oznámil írsky šofér anglickému golfistovi cez vysielačku a oslava mohla začať. Vznikla z toho milá a emotívna situácia, veď ich zásah letel na vzdialenosť 277 metrov, čo znamenalo bezpečné pokorenie doterajšieho špecifického maxima pri skĺbení dvoch zdanlivo nesúvisiacich športových odvetví.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora