Novinky - 24.06.2021 16:23

Zdolali bývalého majstra Európy, parahokejisti i tak zostupujú

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Slovenská mužská reprezentácia v parahokeji má za sebou premiéru na majstrovstvách sveta elitnej kategórie. Po organizačne úspešnom šampionáte pred dvomi rokmi sa dianie vrátilo naspäť na ostravský ľad, hoci tentoraz už v obmedzenej pandemickej dobe. Slováci zo štyroch zápasov prehrali tri, obsadili konečné ôsme miesto a vracajú sa opäť do nižšej výkonnostnej divízie. Nič na tom nezmenil ani fakt, že v utorok zdolali bývalého majstra Európy z Talianska.

Osmička účastníkov bola rozdelená do dvoch základných skupín. Výkonnostne kvalitnejšia partia pozostávala z tímov Kanady, USA, Kórejskej republiky a domáceho Česka, B-skupinu dotvárali popri slovenských reprezentantoch aj Rusi, Nóri a Taliani. Naše mužstvo sa na turnaj dostalo vďaka vydarenému šampionátu B-divízie 2019 v nemeckom Berlíne, kde za sebou nechala Nemcov, Číňanov, Poliakov aj Britov. Najlepšia pätica na týchto MS si navyše zaistí aj postupovú miestenku na paralympiádu.

Naši pri premiére medzi elitou vstúpili do akcie vysokou prehrou 0:7 s Ruskom. Po nej síce statočne trápili Nórov, no podľahli im 2:3 a nasledoval duel s Talianskom. Už predtým bolo zrejmé, že tieto dva celky sa stretnú ešte raz, v súboji o konečnú siedmu priečku a spoločne zostúpia do "béčka". Hoci je Taliansko majstrom Európy z roku 2011 a na konte má štyri účasti na paralympijských hrách, Slováci nečakane vyhrali 3:1.

Na druhý deň bola naplánovaná odveta medzi týmito súpermi a mužstvu z Apeninského polostrova vyšla. Pripísalo si presvedčivé víťazstvo 4:0 a naša reprezentácia sa tak so šampionátom lúčila prehrou.