Novinky - 25.06.2021 08:00

Nová televízna stanica JOJ Šport predstavila dohodu s volejbalistami

redakcia Autor: redakcia

Do portfólia komerčnej skupiny Joj Group, ktorá už teraz ponúka na Slovensku a v Česku desiatky televíznych kanálov, pribúda nová televízna stanica zacielená na športového diváka JOJ Šport. Nadväzuje tak na 13-ročnú históriu internetového športového kanála HUSTE.tv, ktorý podporoval a streamoval podujatia z rôznych slovenských športových líg. Po nedávnom zakúpení veľkého balíka športových práv postupnev najbližšom období predstavíme spoluprácu so športovými zväzmi, ktorých súťaže a zápasy pobežia exkluzívne na stanici JOJ Šport.

Vo štvrtok 24.6.2021 JOJ Šport prezentoval uzavretie trojročnej spolupráce s možnosťou predĺženia o ďalšie dva roky so Slovenskou volejbalovou federáciou. Volejbal tak dostane na obrazovkách najviac priestoru v doterajšej histórii! 

JOJ Šport získal práva na vysielanie prenosov z extraligových súťaží mužov i žien, Slovenského pohára, domácich zápasov reprezentačných tímov, majstrovstiev Slovenska v beach volejbale a snow volejbale. Vysielať bude aj zápasy európskych pohárových súťaží. 

Riaditeľ Úseku nových médii TV JOJ Roman Neuschl objasnil vznik spolupráce. "Rokovania so Slovenskou volejbalou federáciou boli veľmi príjemné. Vlani sme získali práva na reprezentačné zápasy, Ligu majstrov, svetové série v plážovom aj snow volejbale, európske aj olympijské kvalifikácie. Na to prirodzene nadväzovalo, aby sme mohli ponúknuť aj domáci volejbal. Pri dvoch extraligových zápasoch týždenne sa popri reprezentácií či Lige majstrov dostávame na minimálne 70 televíznych zápasov za rok. Ak vezmeme do úvahy len náklady na výrobu, ide o sumu minimálne 500-tisíc eur, ktorú týmto spôsobom prinášame do volejbalu. Robíme to však radi, keďže cieľom celého projektu JOJ Šport je podpora slovenského športu, domácich ligových súťaží, ako aj našich športovcov v zahraničí."



"Sme veľmi radi, že sme sa s JOJ Group dohodli na tejto spolupráci. Televízne prenosy v takomto objeme posunú prezentáciu nášho volejbalu na celkom inú úroveň, vnímame to ako historický a prelomový krok," povedala viceprezidentka SVF Adriána Marčeková a doplnila: "Touto cestou sa otvárajú úplne nové marketingové možnosti aj pre naše kluby, ako aj promotérov beachvolejbalových turnajov. Pevne verím, že sa nám spoločne podarí tento priestor čo najlepšie zhodnotiť a všetky strany z toho budú profitovať. Veľmi nás teší aj to, že na obrazovkách nebude chýbať ani beachvolejbal, domáca séria ponúka veľmi kvalitné zápasy a určite si nájde svojich priaznivcov."

Nová stanica JOJ Šport, ktorá odštartuje vysielanie v polovici septembra, nebude z volejbalového prostredia prinášať len samotné zápasy. "Prostredníctvom ďalších formátov chceme divákov sprostredkovať aj informácie zo zákulisia klubov. Po rozlosovaní súťaží budeme pre volejbal hľadať čo najvhodnejšie hracie časy, pevne verím, že kluby nám taktiež vyjdú v ústrety. Prioritou pre nás je aj ísť do regiónov. V programe nebudú chýbať divácky najatraktívnejšie šlágre, ale dôležité pre nás je aj to, aby sme dali priestor aj klubom z nižších priečok a našej talentovanej mládeži," dodal R. Neuschl.

Čerstvá informácia o propagácii volejbalu v najväčšom objeme televíznych prenosov v histórii pozitívne zarezonovala aj v klubovom prostredí. "Samozrejme, teší nás, že mužský aj ženský volejbal budú v televízii, my sa v oboch extraligových súťažiach pokúsime zabojovať o čo najvyššie priečky. Môžem povedať, že na 99,9 percenta už budeme hrávať v novej hale pri Dome športu, ktorá je na televízne prenosy veľmi vhodná; pevne v to verím," povedal generálny manažér VKP Bratislava Tomáš Jenča.

Na reprezentačné televízne zápasy sa teší aj kapitánka národného tímu Barbora Koseková. "Pre nás, hráčov, je to extra motivácia. Vždy, keď boli zápasy reprezentácie v televízii, pocítili sme neuveriteľnú podporu fanúšikov. Mám radosť aj za všetky ostatné baby a chalanov z našej ligy, že sa dostanú takto často na obrazovky, zviditeľnia sa a urobia nášmu športu dobrú reklamu. Je to skvelé pre celé Slovensko - pre fanúšikov, že nás uvidia v akcii a pre hráčov, že budú mať takúto podporu," povedala reprezentačná nahrávačka a nová posila nemeckého bundesligového klubu Ladies in Black Aachen.

Tagy: TOP huste.tv