Novinky - 26.06.2021 19:29

Český šport na čele s hokejistami sa spája pre južnú Moravu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Štvrtok večer priniesol do česko-slovenského pohraničia nezvyčajnú prírodnú katastrofu - tornádo. Len niekoľko kilometrov od našich hraníc leží región južnej Moravy, ktorý sa v týchto dňoch spamätáva z ničivej veternej búrky, ktorá strhávala strechy domov, ničila autá a brala aj ľudské životy. Šlo o najtragickejšie tornádo na európskom kontinente od roku 2001 a bez odozvy neostalo ani v športovom svete. Reagoval aj český hokejový národný tím, ktorého hráči aj členovia realizačného tímu sa vzdali prémií za MS 2021 a pošlú ich práve do postihnutej oblasti.

Český hokej tak posiela do Juhomoravského kraja milión českých korún, čo je v prepočte približne 39-tisíc eur. Podľa medializovaných informácií bol za iniciatívou kapitán Jan Kovář, ku ktorému sa zakrátko pridal aj zvyšok tímu, ktorý obsadil na šampionáte konečné 7. miesto. Promptne reagovala aj hokejová Sparta Praha, ktorá posiela do dražby dresy aj podpísané hokejky. Výťažok z toho pôjde práve obetiam tragédie.

Reakcia prišla aj od ostravských klubov. Hokejové Vítkovice poslali čiastku približne 2000 eur, zatiaľ čo FC Baník podáva pomocnú ruku klubu klubu FK Hodonín, ktorého štadión tornádo značne poškodilo. Pomoc, zacielenú na florbalové kluby, zase ponúka zlatý tím ostatnej sezóny medzi ženami a strieborný medzi mužmi - 1. SC Vítkovice. Zbierky pod svojou hlavičkou vyhlásil aj fanklub AC Sparta Praha a rovnako futbalový tím 1. FC Slovácko.

Ochotu pomôcť prejavili aj viacerí individuálni športovci. Tenistka Petra Kvitová sa vzdá časti svojich odmien v prospech južnej Moravy, zatiaľ čo MMA bojovník Jiŕí Pocházka šiel sám pomôcť do obce Moravská Nová Ves, kde o strechu nad hlavou prišiel aj jeho kamarát. Kolega z brandže Patrik Kincl ponúkol do aukcie svoje rukavice, v ktorých na decembrovom turnaji KSW 57 knokautoval Tomasza Drwala.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora