Novinky - 30.06.2021 20:09

Šamorín bude hostiť sedemnásťdňovú súťaž počas olympiády

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Blížiace sa najväčšie športové podujatie roka bude bez slovenských priaznivcov, no tí si môžu toto obdobie spestriť zaujímavou akciou, ktorej dejiskom bude Šamorín. Ten práve počas olympiády v Tokiu pripravil sedemnásť dní trvajúce športové zápolenie, ktoré bude doplnené kvalitnou zábavou a dobrým jedlom. Konať sa bude v centre X-bionic sphere od 23. júla do 8. augusta. Keďže je to obdobie letných prázdnin, organizátori si sľubujú najmä záujem detí, ktoré budú môcť pod záštitou Slovenského olympijského a športového výboru okúsiť disciplíny, v ktorých môžu jedného dňa získať cenný kov.

Organizátori pritom od SOŠV a MOV získali licenciu na využívanie olympijských vizuálov, ktoré dotvoria autentickú atmosféru. Do veľkej miery má ísť o akúsi oslavu návratu na športoviská, ktorý sa vo veľkom spustí so začiatkom najbližšej sezóny jednotlivých disciplín. Popri bohatom sprievodnom programe a koncertoch sa bude každý deň trvania vo veľkom športovať od predpoludnia do večerných hodín. Chýbať nebudú ani veľké slovenské športové osobnosti, ako Dominika Cibulková, Anastasia Kuzminová či Róbert Vittek. Vytvorená bude aj fanzóna, v ktorej budú premietané priame prenosy z olympijských hier v Tokiu, s dôrazom na slovenských reprezentantov.

Otváracím bodom celého programu bude Farebný beh slovenského olympijského tímu 10. júla. Ten sa uskutoční v piatich farbách olympijských kruhov, pričom každému úseku bude venovaný jeden kilometer trate cez oba brehy Dunaja. Preteky pritom víťaza nenájdu a merať sa nebudú ani výsledné časy. Ich motívom bude spojenie a zjednotenie ľudí pre spoločný cieľ, ktorým už nejaký čas je návrat do reality, v prípade športových nadšencov aj návrat do súťažného kolotoča.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora