Novinky - 06.07.2021 20:48

Keby vedeli, na turnaj ani necestujú. Za týždeň ich dvakrát izolovali

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

V auguste sa hrá deviaty ročník prestížneho Rugby Championship a jeho účastníci sú vo fáze vrcholnej prípravy. Juhoafrická republika si naplánovala dva prípravné zápasy s Gruzínskom a následne sériu troch zápasov proti testovaciemu spoločnému britsko-írskemu mužstvu. Zápasovú akciu im však značne komplikuje covid, ktorý ich poslal v priebehu ôsmich dní až trikrát do karantény.

Prvé problémy mala Juhoafrická republika koncom júna, pred prvým vzájomným zápasom s Gruzínskom. Traja členovia tímu neprešli povinným testom na koronavírus, boli odizolovaní, no duel sa nakoniec mohol bez ich prítomnosti odohrať. Na druhý júlový piatok je naplánovaná odveta, no opäť ju sprevádzajú problémy a pre pozitívne testy sa juhoafrický tréningový proces zastavil.

Južná Afrika čelí tretej vlne koronavírusu, vyhlásila striktný lockdown a ragbisti majú svoju aktivitu povolenú na výnimku za striktných hygienických a bezpečnostných podmienok. Napriek tomu sa chorobe nevyhli. Turnaj, za účasti Argentíny, Austrálie a Nového Zélandu, Afričania vynechali už minulý rok. Dôvodom bola aj vtedy zlá pandemická situácia.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora