Novinky - 31.07.2021 12:27

Pikantný duel! Majstrovstvá skrížia cestu bývalým partnerom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Nie je veľa športov, v ktorých by sa na veľkom podujatí mohli konfrontovať heterosexuálni životní partneti, či dokonca hrozí duel proti svojmu bývalému či bývalej. Snooker však za ostatné roky spravil veľký posun v zapájaní elitných žien do šampionátov po boku mužských kolegov a výnimkou nie je ani British Open. Jeho prvé kolo proti sebe postaví Marka Allena s Reanne Evansovou, ktorí ešte pred pár rokmi tvorili pár.

Evansová je najznámejšou snookristkou sveta, na konte má dvanásť titulov majsterky sveta a v minulosti si už zahrala v konkurencii mužov na majstrovstvách sveta či prestížnom turnaji Champion of Champions. Drží dokonca komunitné ocenenie za rozvíjanie tohto športu. Allen, bývalá svetová päťka a víťaz viacerých veľkých turnajov, bude jej súperom v prvom kole. Otvorené majstrovstvá Británie nemajú pri žrebe žiadne výkonnostné kritériá a súperi sa losujú náhodne. Pikantný duel expartnerov si tak vyslúžil väčšiu pozornosť ako duel Marka Selbyho so Shaunom Murphym, čo je reprízou finále ostatných majstrovstiev sveta.

Vzťah tejto dvojice trval len tri roky, skončil už v roku 2008, no majú spolu dcéru a ich rozchod bol pomerne búrlivou záležitosťou. Allen po ňom priznal depresie a ohlásil kariérnu prestávku, nakoľko nemal dostatočne čistú hlavu na to, aby sa konfrontoval s najlepšími hráčmi sveta. Len nedávno pritom neúspešne apeloval na BBC, aby prepustili Evansovú, ktorá pracovala ako televízna expertka. British Open začína 16. augusta a obaja budú mať v prvom kole o motiváciu postarané.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora