Novinky - 04.08.2021 19:52

Nehralo sa štyri minúty. Bejzbalisti sa nevedeli zbaviť mačky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Usporiadatelia boli za hlupákov, no zároveň nemali prostriedky na vyriešenie problému. Počas zápasu bejzbalovej MLB medzi domácim New Yorkom Yankees a hosťujúcim Baltimorom Orioles sa o nepríjemné, tiahle a navyše nevhodne načasované narušenie postarala mačka, ktorá počas ôsmeho inningu vbehla na hraciu plochu a nik nebol schopný odchytiť ju. Hoci si zablúdené zviera rýchlo získalo priazeň divákov, tí boli po štyroch minútach radi, že sa konečne stratilo.

Aspoň čiastočne to domácim fanúšikom zlepšilo náladu po prehre 1:7, ktorá bola pred záverečnou zmenou neodvrátiteľnou záležitosťou a skandovaním dávali najavo, že mačka si najviac zaslúži ocenenie MVP. Narušiteľa spájali s výsledkom duelu aj komentármi na sociálnych sieťach, podľa ktorých mali usporiadatelia rovnako ľavé ruky, ako hráči a s mačkou v zostave by výsledok nemusel byť oveľa horší.

Incident však klub neberie na ľahkú váhu a avizoval, že do budúcnosti prijme opatrenia, aby sa podobné veci na 47-tisícovom Yankee Stadium nediali. Mačka sa totiž dostala na ihrisko bez väčších problémov a následne kompetentní predviedli akútne nedostačujúce zručnosti pri jej odchyte.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora