Novinky - 06.09.2021 09:12

Hviezdny David Pastrňák nastúpil na zápas hokejbalovej extraligy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sport.aktualne.cz

Hokejbal je amatérsky a rekreačný šport, teda až do chvíle, keď proti vám nenastúpi jeden z najlepších hokejových útočníkov sveta. Takýto veľmi nezvyčajný zážitok majú hokejbalisti českého extraligového klubu Kert Park Praha, ktorých súperom v prvom kole bol HBK Karviná. Proti favoritovi a obhajcovi titulu vybehol aj David Pastrňák, krídelník Bostonu Bruins, ktorý v uplynulom ročníku nahral 63 kanadských bodov.

S tradičným číslom 88 bol súčasťou druhej formácie Karvinej a v 42. minúte aj strelil gól. Ten však v konečnom súčte stačil už len na zjemnenie prehry 2:5. Pre hviezdneho hokejistu to bol do istej miery návrat ku koreňom. Za sebou totiž má bohatú hokejbalovú históriu na mládežníckej úrovni, no následne si vybral hokejovú cestu a oranžovej loptičke sa venuje už len rekreačne. Informácie priniesol český web sport.aktualně.cz.

Počas leta býva Pastrňák aktérom mnohých hokejbalových zápasov či dokonca turnajov. Vidieť ho však v ligovom zápase bol bez pochýb veľký zážitok a naklonil si obrovskú priazeň komunity. Venovaná mu dokonca bola väčšia pozornosť ako domácemu štvornásobnému šampiónovi Kert Parku Praha. Ten v októbri 2019 v rámci ôsmeho ročníka Česko-slovenského superpohára čelil Skalici a po výsledku 3:1 sa tešil slovenský tím.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora