Novinky - 10.09.2021 12:29

Bolt si našiel nové uplatnenie. Šprint a futbal mení za hudbu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Šprintérska legenda Usain Bolt priznáva, že v 35 rokoch má nutkanie vrátiť sa na atletické tartany, ale vek sa zastaviť nedá a uvedomuje si, že by svojimi výkonmi už neohuroval. Po konci svojej kariéry v roku 2017 koketoval s angažmánom vo futbale či americkom futbale a príjemné finančné trvanie mali aj reklamné aktivity, ktoré vychádzali z úspechov a rekordov Jamajčana. Teraz je odhodlaný športové dianie opustiť a preraziť by chcel v hudbe. Neznamená to však, že by sa o olympiádu či atletické mítingy nezaujímal a fandí nielen svojim krajanom, ale preferencie má aj v ostatných športoch a krajinách.

"Keď som trénerovi oznámil, že chcem skončiť s kariérou šprintéra, sadol si so mnou a spýtal sa ma, či to naozaj chcem. Dôrazne ma upozornil, aby som sa neskôr ani náhodou nepokúšal o návrat. Potom som za ním prišiel v roku 2019, že sa chcem pripraviť na olympijské hry, ale zmietol zo stola: 'Ani s tým nezačínaj'," povedal Bolt v rozhovore pre BBC. Osemnásobný olympijský šampión poslúchol a hoci ho pri sledovaní prestížnych atletických mítingov návrat láka, racionálne si už vie odôvodniť, prečo sa tak určite nestane. Jamajka má pritom v tejto disciplíne o kvalitu postarané a Shelly-Ann Fraserová Pryceová aj Elaine Thompsonová-Herahová majú na vylepšenie aktuálnych rekordov na krátkych tratiach.

Vášeň v ostatnom čase našiel v hudbe, a to veľmi typickej pre jeho rodisko. Angažuje sa v žánri reggae, kde spojil sily s kamarátom Nugentom Walkerom a skomponovali prvý spoločný album. Športovca v sebe nezaprie a aj v tejto oblasti si kladie najvyššie ambície a má chuť byť najlepší na svete. "Chcem vyhrať Cenu Grammy, získať platinový album alebo aspoň singel. Chcel by som zažiť chvíľu, kedy budú najväčší hudobní producenti s uznaním hovoriť o mojej hudbe. Viem, je pred nami dlhá cesta a musíme sa veľa naučiť. S kamarátom si to však užívame," povedal nadšene pre britské médiá.

Tagy: Usain Bolt