Novinky - 17.09.2021 12:39

Slovenskí inline hokejisti si zahrali so superexotickým súperom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Talianske mesto Roccaraso je v týchto dňoch dejiskom svetového šampionátu v inline hokeji a slovenská reprezentácia na ňom postúpila do štvrťfinále, kde sa stretne s Českou republikou. O našom postupe medzi osmičku najlepších rozhodla výhra nad mimoriadne exotickou krajinou, obzvlášť v športoch, ktoré sú príbuzné hokeju. Šlo o tím Namíbie, ktorý nám bol dokonca dôstojným partnerom a po prvom polčase prehrával len dvojgólovým rozdielom. Po prestávke už zverenci Imricha Antala svoj náskok postrážili a tešili sa z víťazstva 6:3. Skalp Afričanov pridali ku skupinovému víťazstvu nad Talianskom. Kanade a Francúzsku podľahli.

Slovensko obsadilo vo svojej skupine B posledné miesto, ktoré ho poslalo do "kvalifikačného" boja o štvrťfinálovú účasť. Narazilo tak na Namíbiu, ktorá štartovala v kvalitatívne slabšej skupine, no vyhrala ju s presvedčivým skóre 29:2. V tomto športe nejde o takého trpaslíka, ako by sa mohlo zdať. Na majstrovstvách sveta, organizovaných IIHF, hral namíbijský tím hneď trikrát, hoci jeho najlepším umiestnením bolo trináste miesto. Slovensko je na tejto scéne stabilnejším článkom a v roku 2008 sa tešilo zo striebra.


Na nedávnom juniorskom šampionáte bojovali Slováci s Čechmi o konečné piate miesto

Turnaj v Taliansku z pohľadu našich inline hokejistov nie je žiadnou tragédiou, ale ani zázrakom. V skupinovej fáze zdolali domáci tím po samostatných nájazdoch, no rovnako v rozstrele padli proti Francúzom a pridali prehru 3:6 s Kanadou, jedným z favoritov majstrovstiev. V kvalitatívne vyrovnanej skupine A zvládli Česi zatiaľ všetky tri svoje stretnutia a pokorili Španielov, Švajčiarov aj Kolumbiu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora