Novinky - 06.10.2021 10:00

Nová športová televízia štartuje! Ako si naladíte JOJ Šport?

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: JOJ ŠPORT

V stredu 6. októbra 2021 budú športoví fanúšikovia svedkami dvoch historických udalostí súčasne. Na Slovensko prichádza CEV Liga majstrov a prvý zápas slovenského volejbalového reprezentačného tímu si môžu milovníci športu pozrieť práve na stanici JOJ Šport, ktorá týmto prestížnym duelom začína svoje vysielanie.

Očakávaný štart stanice JOJ Šport prináša na slovenské obrazovky rad atraktívnych domácich športových podujatí, ktoré sme v televíznom vysielaní už dlhšiu dobu nemali možnosť sledovať. Hlavnými ťahákmi vysielania JOJ Šport sú samotní slovenskí športovci. Stanica sa odhodlala dlhodobo podporovať slovenský šport prostredníctvom najväčších domácich a zahraničných prenosov a športových udalostí, v ktorých naši športovci pôsobia, prostredníctvom slovenských líg a súťaží, či formou predstavovania mladých juniorov a športových talentov.
„Už pri zrode myšlienky o športovom kanáli nás nadchla predstava vytvorenia väčšieho zázemia pre lokálne športy a športovcov, ktorí majú mnohokrát v zahraničí rozbehnuté skvelé kariéry, no nemajú takú pozornosť, akú by si zaslúžili. Aj to je naša misia - viac upriamiť pozornosť na to, na čo môžeme byť ako Slováci právom hrdí,“ hovorí šéf projektu JOJ Šport Roman Neuschl.
JOJ Šport má ambíciu trvalo podporovať domáci vrcholový, mainstreamový aj menšinový šport, no vo svojej ponuke nezabudne ani na najsledovanejšie svetové športové eventy.
„Našim divákom sa snažíme ponúknuť taký staničný mix, ktorý uspokojí väčšinu diváckeho spektra, pričom práve športový obsah má v lineárnej televízii rastúcu perspektívu,“ uviedol generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega. „Chceme byť podporovateľmi slovenského športu a predstaviť divákom novú generáciu športovcov zo Slovenska, no zároveň prinesieme atraktívne svetové eventy, ktoré právom priťahujú pozornosť športových fanúšikov i univerzálnych cieľových skupín. Práve o takýto športový obsah a partnerstvá prejavili veľký záujem aj naši klienti. Želám našej novej stanici dobrý štart a veľa spokojných divákov.“

Exkluzívnym partnerom projektu JOJ Šport sa stala spoločnosť Tipos, národná lotériová spoločnosť, a. s., ktorá je najväčším donorom športu na Slovensku a podporuje množstvo projektov zo športovej oblasti.
„Podporu športu vnímame ako naše poslanie. Pravidelne podporujeme nielen našich vrcholových športovcov, ale aj mnohé iné športové projekty, stávame sa partnerom, športovým sponzorom, poskytujeme finančné dary, a to pre rôzne športové súťaže a disciplíny. Aj preto sme sa rozhodli intenzívne spolupracovať so skupinou JOJ v projekte JOJ Šport. Vďaka tomu môžeme prinášať športovým fanúšikom ešte viac radosti z víťazstva, veľa napínaných súbojov a všetky skvelé športové zážitky. Veríme, že tento krok povedie k ešte väčšej popularizácii športu a zdôrazneniu jeho významu pre všetkých,“ vysvetlil dôvody spolupráce s JOJ Šport Marek Kaňka, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti TIPOS.

Pre Skylink:

Technické parametre pre naladenie programov:

Program: JOJ Šport HD
Pozície vo FastScan:   99
Satelit: Astra 23,5°E
Kmitočet: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 2/3
Symbolová rýchlosť: 29 900 kS/s
Norma: DVB-S2/ 8PSK
Pilot: ON

Stanicu je možné sledovať pomocou Skylink certifikovaných setoboxov a CI modulov/čítačiek Irdeto.

Televíziu si môžu diváci naladiť cez anténu v DVBT a šíri ju väčšina televíznych operátorov. Prvým spolupracovníkom v oblasti šírenia TV signálu JOJ Šport bola spoločnosť M7 Group, ktorá je majiteľom satelitných platforiem Skylink a freeSat. Signál bude distribuovaný prostredníctvom ďalších veľkých operátorov ako UPC, Orange Slovensko, 02 Slovakia a prostredníctvom členov Slovenskej asociácie pre káblové telekomunikácie (SAKT), ktorá združuje značnú časť prevádzkovateľov káblových sietí na Slovensku.

Zoznam prvých šíriteľov televízneho signálu JOJ Šport:

ANTIK Telecom, s.r.o, ARTOS, a.s, BBX, s.r.o., EHS, s.r.o., freeSAT, GeCom, s.r.o., Kabelko, s.r.o, Korex Networks, Lepšia Káblovka, s.r.o., MARTICO, s.r.o., O2 Slovakia, s.r.o., Orange Slovensko, OSTV, .s.r.o., SATRO, s.r.o., Skylink, SledovanieTV.sk, s.r.o., Slovanet, a.s., SlužbyT, s.r.o., Smart Comp., a.s., UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora
Tagy: TOP huste.tv