Novinky - 14.01.2022 10:03

Ďalšie úľavy pre šport! Platiť začnú od stredy

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Štátny tajomník pre šport Ivan Husár referoval, že Vláda Slovenskej republiky prijala ďalšie uvoľnenia pre športy a na návrh rezortu zdravotníctva sa rozšíria možnosti, ktorými sa môžu jednotlivé súťaže vrátiť do akcie. Aktualizovaná vyhláška bude platiť od stredy 19. januára a medzi jej najvýraznejšie highlighty patrí obnovenie športovej činnosti pre deti od 12 do 18 rokov v režime OTP. O čosi spokojnejší môžu byť aj plavci a vyznávači posilňovania či fitnes.

"Som veľmi rád, že vláda za posledné dni venovala športu toľko času. Prijali sa pre šport veľmi dobré veci. Najviac ma teší športovanie detí. Deti do 12 rokov budú ako očkované osoby, preto nepotrebujú žiadne testy. V režime OTP sa spúšťajú tréningy aj súťaže, takže deti od 12 do 18 rokov sa musia preukázať testom. Mimoškolská činnosť bude tiež v režime OTP. Teší ma aj otvorenie bazénov bez obmedzenia, ale v režime OP," povedal k novinkám Karol Kučera. Umožnená bude aj návšteva fitnescentier, hoci zatiaľ len v režime OP+, čiže sa bude pre ich návštevu vyžadovať aj prijatie boostovacej tretej dávky očkovania.

Len túto stredu sa pritom športoví fanúšikovia potešili z možnosti vrátiť sa na tribúny, pričom haly, štadióny a športoviská môžu mať zaplnených 25 percent kapacity. Viac sa bude pracovať aj s predstaveným režimom OP+, ktorý vedie k tomu, že dve dávky vakcíny sú pre viaceré záujmové činnosti nepostačujúce. Týka sa plne zaočkovaných s posilňovacou treťou dávkou, dvojstupňovo zaočkovaných s prekonaním ochorenia za ostatných 180 dní alebo so 72-hodinovým negatívnym PCR testom. Zároveň sa doň zmestia aj ľudia, ktorí prekonali ochorenie pred najviac 180 dňami, majú aspoň jednu dávku vakcíny a k tomu aj platný negatívny test.