Novinky - 18.01.2022 16:04

Hádzanári hodnotia ME pozitívne, hoci postup nebol prestrelenou ambíciou

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Hádzanárska reprezentácia mužov splnila dva z troch cieľov, ktoré si vytýčila pred domácimi ME 2022. Podľa trénera bolo v silách tímu dosiahnutie aj toho tretieho, najambicióznejšieho, no prehra s Nórskom desaťgólovým rozdielom a s Ruskom rozdielom deviatich gólov ukázala, že postup zo základnej skupiny by bol priveľkým sústom. Okrem toho však mužstvo zaznamenalo historicky prvé víťazstvo na európskom šampionáte a potlesk fanúšikov si zaslúžili aj výkony debutantov, ktorí prevažovali v našej zostave.

"Asi na nás doľahol tlak z nutného víťazstva o šesť gólov. Keď nám Rusi odskočili na tri góly, tak sme už boli mínus deväť a je možné, že to následne ovplyvnilo ďalší priebeh zápasu. Myslím si však, že až na výbuch v prvom polčase s Rusmi sme sa prezentovali celkom dobrou hrou," povedal tréner Peter Kukučka po prehre s Ruskom 27:36. Už vopred sme pritom vedeli o ruskom víťazstve nad Nórmi, čo naše postupové vyhliadky značne skomplikovalo. "Mali sme cieľ predstaviť sa aj v Bratislave a myslím si, že to bolo v našich silách. Nechceme sa vyhovárať alebo hovoriť, čo by bolo, keby. Nikto však nepočítal, že Rusi zdolajú Nórsko," cituje koučove slová agentúra SITA.

Pozitívom je aspoň triumf nad Litvou, pre ktorý hovorí prezident slovenskej hádzanej Jaroslav Holeša o spokojnosti: "Po športovej stránke je víťazstvo nad Litvou to najlepšie, čo sme dokázali na týchto ME. Pôsobenie nášho tímu na ME hodnotíme pozitívne. Zápas s Ruskom nám síce nevyšiel, no splnili sme dva ciele, ktoré sme mali. Prvý bol zanechať dobrý dojem a druhý dosiahnuť prvé víťazstvo. Tretí cieľ bol skôr v rovine želaní a hovoril o tom, že by sme sa chceli dostať medzi 12 najlepších tímov," Slováci sa tak pred bratislavským publikom nepredstavili a finišovať budú okolo konečného 15. miesta.