Novinky - 20.01.2022 12:53

Hádzanárske ME poznačila kuriózna krádež medzi novinármi

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Prebiehajúce hádzanárske majstrovstvá Európy, ktoré hostí Slovensko a Maďarsko, poznačila kuriózna krádež v tábore novinárov. Stať sa tak malo na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kde poľsky fotograf odcudzil maďarskej televíznej spoločnosti ruchový mikrofón. Okolnosti teraz objasňuje slovenská polícia, ktorá Poliaka zadržala priamo v priestoroch haly, eskortovala ho na policajnú stanicu, podrobila výsluchu a vyšetrovaný je na slobode.

Podľa dostupných informácií sa tak malo stať po konci nedeľného skupinového zápasu medzi Poľskom a Bieloruskom, kde si výhrou 29:20 naši severní susedia aj za citeľnej podpory z tribún zabezpečili postup do ďalšej šampionátovej fázy. 47-ročný fotograf si všimol hodnotný mikrofón položený na stoličke v statickom držiaku a privlastnil si ho. Poškodení Maďari svoju škodu vyčíslili na 1944 eur, čo nie je raritná cenovka za zariadenie tohto druhu.

Informácie priniesla prostredníctvom svojho facebookového profilu Polícia Slovenskej republiky, ktorá privíta svedkov, schopných incident objasniť. Poľsko-bieloruskému duelu v daný deň prihliadalo viac ako dvetisíc priaznivcov, pričom súčasťou nedeľného bratislavského programu bol aj zápas Nemecka s Rakúskom. Šampionát sa medzičasom posunul už do svojej osemfinálovej skupiny, ktorej súčasťou nie je žiadna z hostiteľských krajín. Slováci aj Maďari skončili vo svojej skupine tretí.