OH - 07.02.2020 15:33

Návrat legendy? Španieli v širšej nominácii na OH s Ramosom, Piquém či Iniestom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Bleacherreport.com

V roku 2020 sa uskutoční niekoľko veľkých športových podujatí. Pre futbalistov bude vrcholom európsky šampionát, no záujem vzbudzuje aj olympijský turnaj. Ten sa bude hrať od 22. júla do 8. augusta v Tokiu a zdá sa, že karty chcú tentokrát zamiešať Španieli. Vo svojej úvodnej nominácii totiž odtajnili mená ako Sergio Ramos, Gerard Piqué či dokonca Andrés Iniesta.

Bývalý hráč Barcelony síce už ukončil reprezentačnú kariéru, no pre tento prípad možno spraví výnimku a znovu si dres "La Furie Roja" oblečie. Podobne ako Iniesta, aj David Silva už ukončil pôsobenie v národnom tíme, no taktiež sa nachádza v širšej nominácii pre Olympijské hry. Na nich Španielov povedie mládežnícky tréner Luis de la Fuente, keďže väčšina tímu musí byť mladšia ako 23 rokov. Každá krajina môže mať vo svojom kádri maximálne troch hráčov starších ako táto veková hranica.

Je teda jasné, že jeden zo štvorice Ramos, Piqué, Iniesta a Silva sa do konečnej nominácie nedostane, no ktorýkoľvek z týchto hráčov bude rozhodne obrovskou posilou. Na poslednej Olympiáde zvíťazili Brazílčania, ktorých za zlatou medailou viedol Neymar. Španielsky tím sa naposledy predstavil v Londýne pred ôsmimi rokmi. V základnej skupine však skončil posledný a neprebojoval sa tak do vyraďovacej fázy. Káder v tom čase tvorili hráči ako David de Gea, Jordi Alba, Isco či Juan Mata, no ani to nestačilo na výraznejší úspech.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora