OH - 08.06.2020 12:02

Číňania sa na sústredení opili, šestica v národnom tíme skončila

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Čínsky futbal pripravil pre budúcu sezónu zaujímavú novinku, keď bol výber hráčov do 19 rokov zaradený do tretej ligy a v rámci zohrávania sa bude hrať pravidelné zápasy. Formujúce stretnutie nového tímu však zďaleka nevyšlo podľa predstáv. Trojtýždňový tréningový tábor v Šanghaji musela nútene opustiť šestica hráčov, ktorí sa v jeden pekný večer vydali do mesta navštíviť niekoľko barov a krčiem.

Ich tajný výlet sa prevalil a okamžite boli z tímu vylúčení. Prostredníctvom tlačovej správy Čínsky zväz ich správanie odsúdil a vidí hneď dvojnásobné porušenie pravidiel. Okrem požívania alkoholických nápojov porušil aj predpisy spojené s koronavírusom, ktorý v krajine stále nie je zabudnutou záležitosťou. Zákaz reprezentovať dostali hráči na pol roka, čo môže vzhľadom na danú vekovú kategóriu poriadne skomplikovať ich reprezentačnú budúcnosť. Počítať pritom musia aj s reakciou klubov, v ktorých pôsobia.


Číňania si pod piatimi kruhmi zahrali naposledy v roku 1988. Okrem toho majú na konte jedinú účasť na MS - v roku 2002 v skupine podľahla Brazílii, Turecku aj Kostarike

Zaradenie reprezentačnej "devätnástky" do ligy bolo vysvetlené ako príprava na olympiádu v Tokiu. Hráči potrebujú zápasovú prax, aby boli konkurencie schopní pre najlepšie výbery sveta, ktoré do Japonska pricestujú, hoci s tradičným olympijským vekovým obmedzením. Reč je o Argentínčanoch, Francúzoch či Španieloch, ktorí majú aj vo veku do 23 rokov svetové superhviezdy kalibru Mbappého, Lautara Martíneza či Ferrana Torresa.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora