Novinky - 13.07.2020 18:56

Usain Bolt zvažuje návrat. Má jedinú podmienku

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Odkedy sa najlepší šprintér všetkých čias naposledy súťažne prebehol po atletickom okruhu, uplynuli už tri roky. Hviezdny Usain Bolt sa však pohráva s myšlienkou, že by túto aktivitu mohol obnoviť. Má pritom jedinú podmienku, ktorá sa javí ako relatívna drobnosť až banalita. Nadviazať by chcel spoluprácu s trénerom Glenom Millsom, ktorého vidí ako neohrozenú jednotku medzi atletickými koučami, naplno mu dôveruje a je presvedčený, že by ho dokázal vrátiť do formy porovnateľnej s tou, s akou sa lúčil.

Stále aktuálny držiteľ svetových rekordov na "stovke" aj "dvestovke" má doma osem zlatých olympijských medailí a po MS 2017 v Londýne oznámil, že končí a pokúsi sa preraziť ako futbalista. Hoci niekoľko duelov odohral, veľkú slávu nenadobudol. Dostal sa na športový dôchodok, stal sa otcom, no športoviská mu chýbajú. "Ak by mi zavolal Glen Mills a povedal, že ideme do toho, tak by som to prijal. Pokiaľ by on tvrdil, že to zvládneme, tak by som veril, že sa nám to naozaj podarí," cituje jeho slová agentúra AFP, na čo okamžite reagovali médiá po celom svete.

Pointou rozhovoru s 33-ročným Jamajčanom pritom bolo jeho čerstvé otcovstvo a to, ako to s malou dcérkou zvláda. Priznal, že je to oveľa ťažšie ako čakal a prekonávanie svetových rekordov mu údajne dalo zabrať oveľa menej. Návrat na okruhy sa javí ako atraktívna úniková cesta, no ťažko odhadovať jej pravdepodobnosť. Mills okrem Bolta trénoval viacerých úspešných šprintérov, no v roku 2009 ho poznačila dopingová aféra, keď sa v tele viacerých jeho zverencov našli nepovolené látky. Medzi nimi napríklad Yohan Blake, ďalší úspešný člen jamajskej štafefy. Bolt sa vtedy intenzívne pustil do obhajoby trénera a presvedčene tvrdil, že v tom rozhodne prsty nemá.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora