OH - 01.03.2021 12:04

Namiesto plávania sa len kúpe. Slovenského plavca trápia následky Covidu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Účastník dvoch olympijských hier a výkonmi najlepší plavec na Slovensku, Tomáš Klobučník, hlási pretrvávajúce zdravotné problémy potom, čo sa nakazil koronavírusom. Hoci už je na papieri v poriadku a mohol obnoviť tréningový proces, víkendovú Veľkú cenu Slovenska v Šamoríne vynechá. Cíti sa totiž unavene a pri zvýšenej námahe sa nadmerne zadýchava.

"Plávam veľmi pomaly. Za tri týždne tréningov v šamorínskej bubline som absolvoval len ľahké tréningy, ale aj tak sa veľmi trápim s dychom a hlienmi. Mám pocit, že moje pľúca nepracujú tak, ako by mali," cituje Klobučníka tlačová správa Slovenskej plaveckej federácie. Jeho časy sa momentálne ani neblížia najlepším kariérnym výkonom a obnovenie starého štandardu bude zrejme ešte nejaký čas trvať. Za ostatné tri týždne si vraj nevšimol žiaden progres.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Klobucnik (@tomasklo)

VC Slovenska bola pritom jednou z posledných možností, na ktorej sa dal zaplávať limit pre olympiádu v Tokiu. Tridsaťročný plavec však spraví všetko preto, aby to stihol na niektorom ďalšom podujatí: "Komunikoval som aj s členom realizačného tímu sestier Fialkových a verím, že sa to celé už zlomí. Chce to len čas a možno nastaviť nejakú doplnkovú liečbu. Urobím naozaj maximum pre to, aby to dobre dopadlo,"

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora