OH - 09.07.2021 11:12

Zúfalý odpor! Narušiteľka chcela uhasiť olympijský oheň pištoľkou

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Konanie olympijských hier má opäť novú bezpečnostnú verziu. Po vylúčení zahraničných fanúšikov bol v Japonsku vyhlásený mimoriadny stav a preň sa do hľadiska nedostanú ani domáci priaznivci. Stále sa však do krajiny presunie približne jedenásťtisíc športovcov, čo zvyšuje riziko ďalšieho rozšírenia koronavírusu. Mnohí aktivisti svoj boj za zrušenie hier stále nezabalili, no miestami využívajú priam bizarné prostriedky.

Príkladom je päťdesiatnička Kayoko Takahašiová, ktorá sa pri púti olympijskej pochodne tvárila ako zvedavá diváčka. Keď sa však k nej symbol olympiády priblížil, vytasila vodnú pištoľ, ktorou sa pokúsila oheň uhasiť. Jej snaha na pár sekúnd prekvapila aj usporiadateľov, no tí si potom narušiteľku vzali pod svoju kontrolu, premiestnili ju na policajnú stanicu a čelí obvineniu z násilného narušenia verejnej akcie.

Vzhľadom na typ zbrane, o násilí hovoriť pomerne ťažko. "Zastavte hry!" zvolala Japonka počas svojej streľby. Zastávala navyše väčšinový názor miestneho obyvateľstva, ktoré je proti konaniu eventu. Obyvateľstvo navyše na vypuknutie akcie nie je pripravené, vakcínu dostalo zatiaľ len 15 percent populácie a najbezpečnejšie pre nich možno bude počas týchto dvoch týždňov nevychádzať z domovov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora