OH - 20.07.2021 15:26

Uznávaná agentúra predpovedá štyri slovenské medaily. Ráta však aj Slovincov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Agentúra AP svetu predstavila najnovšiu predpoveď z dielne Grecenote, ktorá zbiera a vyhodnocuje športové dáta pre ligy, turnaje a súťaže z celého sveta. Ujsť si nenechala ani blížiacu sa olympiádu, ktorej prognózy sú oveľa náročnejšie ako za štandardných okolností. Veľkú rolu totiž bude hrať vysporiadanie sa s pandemickými podmienkami a pravidlami, navyše kde-tu môže zasiahnuť aj nejaký ten pozitívny test. Napriek tomu v odvážnej analýze predpovedali medailistov z každej disciplíny a najlepšie by mali dopadnúť Spojené štáty americké s 96 cennými kovmi.

Cez šesťdesiat ich získa aj Rusko, Čina a Japonsko, kým spomedzi európskych krajín má najväčšiu žatvu prežiť Veľká Británia. Čo sa týka Slovenska, Gracenote mu predpovedá štyri cenné kovy. Má to však jednu výraznú chybičku krásy. Rovná polovica ich víťazov je zo Slovinska. Obligátnej a typickej chyby sa v Amerike nevyhli ani tentoraz a kajakárom Petrovi Kauzerovi a Eve Terčeljovej pridelili slovenskú národnosť. Reálne sa tak počíta len s dvomi medailami, obomi spomedzi vodákov.

Matej Beňuš by mal obhájiť striebro z Ria v kategórii C1 a z bronzu sa má potešiť štvorkajak so Samuelom Balážom, Erikom Vlčekom, Csabom Zalkom a Adamom Botekom. Našinca trochu zamrzí, že nulovú pozornosť si získali naši atléti. Agentúra neverí v úspech chodca Mateja Tótha, ktorý v Japonsku uzatvára svoju kariéru a zároveň pôjde o derniéru jeho disciplíny pod piatimi kruhmi. Cenný kov nepredpovedajú ani našim reprezentantom v ľahkej atletike, streľbe či naturalizovanému golfistovi Rorymu Sabattinimu.