OH - 23.07.2021 12:58

Česká výprava má už štyroch pozitívnych. Hry pre nich končia predčasne

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Nezodpovedné, hlúpe a nefér voči všetkým športovcom, ktorí roky dreli pre olympijskú miestenku a nakoniec sa súťaže nemôžu zúčastniť. Taký je väčšinový pohľad na českého zdravotníka Vlastimila Voráčka, ktorý vycestoval na olympiádu napriek tomu, že nebol zaočkovaný. V Japonsku mu zistili koronavírus a počas chartrového letu stihol nakaziť niekoľkých ďalších členov svojej výpravy. Česi aktuálne hlásia štyroch nakazených športovcov.

Ku beachvolejbalistovi Ondřejovi Perušičovi, stolnému tenistovi Pavlovi Siručkovi a beachvolejbalistke Markéte Nausch-Slukovej pribudol cestný cyklista Michal Schlegel. České vládne autority navyše včera informovali, že priebeh ochorenia reprezentantky v plážovom volejbale je vážny a musela byť pripojená na kyslík. Túto informáciu však medzičasom vyvrátili. Ministerstvo zdravotníctva sa i tak teraz intenzívne zaujíma o to, ako prebiehal let do Tokia a či pri ňom skutočne neboli dodržané základné bezpečnostné a hygienické opatrenia.

Podľa medializovaných informácií chýbalo prekrytie horných dýchacích ciest. Na ležérnosť niektorých výprav pri dodržovaní opatrení po prílete do Ázie upozorňovala aj slovenská výprava. Tá, našťastie, zatiaľ pozitívne testy nehlási.