OH - 29.07.2021 18:16

Olympijskí fotografi našli dvojníčku Lady Gaga

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Olympiádu v Tokiu nesledujú len suchí, zarytí a konzervatívni fanúšikovia športu, ale aj veľa laikov a vtipálkov, ktorí si všímajú rarity či bizarnosti. Vo výprave Jordánska našli dvojníčku svetoznámej speváčky Lady Gaga. Na populárnu rodáčku z New Yorku sa má podobať Julyana Al-Sadeqová, reprezentantka v taekwonde.

Dvadsaťšesťročná olympionička je zlatou medailistkou z Ázijskych hier 2018 a bojuje vo váhovej kategórii do 67 kilogramov, čiže v druhej najťažšej ženskej divízii. Hoci hneď vo svojom prvom vystúpení podľahla Brazílčanke Milene Titoneliovej, pozbierala priaznivcov z končín, odkiaľ by to rozhodne nečakala.

"Má Grammy, Oscara a teraz chce aj olympijské zlato," žartuje sa vo veľkom na sociálnych sieťach pod fotkami Al-Sadeqovovej. Podobnosť tam v tvári rozhodne je, zvyšok už si treba domyslieť. 95 percent jordánskeho obyvateľstva je totiž moslimského vierovyznania, ktorá káže vlasy udržať zahalené. Čo sa týka samotného Jordánska, tento rok ho reprezentuje až štrnásť športovcov respektíve športovkýň, čo je najviac v histórii krajiny. Tá doteraz bývala zastúpená jednociferným počtom reprezentantov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora