OH - 30.07.2021 14:57

Kajak si opravila prezervatívom a vypádlovala bronz

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Hviezdna austrálska kanoistka Jessica Foxová vylovila z tokijských vôd dva cenné kovy, keď ku zlatu v disciplíne C-1 pridala bronz z K-1. Značne jej pritom pomohla aj vynaliezavosť, keď potrebovala medzi jednotlivými disciplínami bleskovo opraviť predok svojej lode. Že to zvládla poriadne bizarne, fanúšikom prezradila prostredníctvom sociálnych sietí. Po víťaznom kanoistickom závode ju trápil nepevný nos plavidla a kým jej realizačný tím narýchlo pripravoval uhlíkovú zmes, Foxová jej uchyteniu pomohla prezervatívom.

Ten sa jej podarilo natiahnuť cez poškodené miesto, čím ho spevnila, udržala v celku a mohla sa pustiť opäť na vodu. Aj v disciplíne K-1 dosiahla najlepší čas spomedzi všetkých olympioničiek, finišovala dokonca s dvojsekundovým náskokom, avšak kontakt s bránkami k jej času pripočítal štyri trestné sekundy, čo ju odsunulo na bronzový stupienok za Nemku Funkovú a Španielku Chourrautovú. Rodáčka z francúzskeho Marseille, reprezentujúca Austráliu, je napriek tomu najdiskutovanejšou postavou, a to v celkom úsmevnom kontexte.

Prezervatívy boli veľmi žiadaným artiklom počas olympiády v Riu de Janeiro, kde ich podľa štatistík bolo distribuovaných cez 450 tisíc. Japonskí organizátori však pre proticovidové opatrenia pohlavný styk v ubytovacích zariadeniach zakázali. To spotrebu značne znížilo, no stále sa hovorí o približne 160 tisíc kusoch, ktoré putovali do olympijskej dediny. Nie všetky boli využité spôsobom, aký prvotne príde na um. "Stavím sa, že ste nevedeli, že kondóm dokáže opraviť kajak. Karbónu dodáva hladký koniec," napísala na sociálnej sieti TikTok.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora