OH - 01.08.2021 09:41

Jeden úder od zlata. Sabbatini získal pre Slovensko ďalšiu medailu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

V nedeľu ráno sa Slovensko potešilo z tretej tokijskej olympijskej medaily. Získal ju naturalizovaný Juhoafričan Rory Sabbatini, ktorý predviedol v golfovom komplexe Kasumigaseki Country Club takmer bezchybný výkon a záverečné kolo zvládol na 61 úderov. Stačilo to na konečné druhé miesto za Američanom Xanderom Schauffelem. Vo štvrtom kole sa slovenský reprezentant dokonca blysol olympijským rekordom, prepracoval sa na prvú priečku a čakal na to, ako dohrá väčšina konkurentov. O kove s bronzovým odleskom sa rozhodovalo v rozstrele za účasti siedmich hráčov.

"Ráno sme išli na raňajky, bez stresu a bez tlaku. Vraveli sme Rorymu, aby sa zabavil a keď zahrá mínus desať, je šanca na medailu. Skôr sme však mysleli na najlepšiu desiatku. Stalo sa. Je to super, ale takýto úžasný výsledok sme si nepredstavovali ani v najdivokejších snoch. Je to obrovský úspech. Všetci sme pred olympiádou hovorili, že nejdeme do Tokia na výlet, ale zabojovať medailu pre Slovensko. Teraz je to realita," zveril sa v televíznom rozhovore Rastislav Antala, prezident Slovenskej golfovej asociácie. Pre Slovensko ide o historicky prvý cenný kov na olympijských hrách v tejto disciplíne.

Čo sa týka Olympijských hier 2020, Slováci pozbierali tri medaily. Ku strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej a vodnému slalomárovi Jakubovi Grigarovi sa tak pridala tretia rôzna disciplína. Do konca hier pritom ostáva sedem dní a v hre ešte bude niekoľko našich želiezok, vrátane chodca Mateja Tótha.